عادات غلط هنگام مطالعه را بشناسید + راهکار!!

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
زنگِ مشاوره
بهترین راهکارهای برای مقابله با عادات غلط مطالعه

لطفاً

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

همانطور که می دانید روش مطالعه هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و هیچوقت نمی توان یک نسخه مطالعاتی را برای همه افراد پیچید و توقع داشت که همه را به موفقیت برساند. برنامه مطالعاتی هر فرد باید با توجه به شرایط آن فرد و مناسب او باشد اما در این بین یک سری عادات مطالعه غلط وجود دارد که بین افراد مختلف مشترک است و ما در این مقاله قصد داریم به بررسی آن ها بپردازیم و راهکار های مقابله با آن ها را به شما داوطلبان کنکوری و دانش آموزان عزیز بیاموزیم.

1. ذهن و جسم خسته:
بهترین راهکارهای برای مقابله با عادات غلط مطالعه
بهترین راهکارهای برای مقابله با عادات غلط مطالعه

هرگز هنگام خستگی درس نخوانید، چه خستگی جسمی و چه خستگی ذهنی!! چرا؟ چون وقتی شما با ذهن و جسم خسته درس می خوانید نه تنها یاد نمی گیرید و درس خواندنتون بازدهی لازم رو نداره (گرچه اصلا بازدهی نداره) بلکه شما رو از درس خوندن خسته و متنفر خواهد کرد. پس وقتی احساس خستگی داشتید (چه جسمی و چه ذهنی) اول کمی استراحت کنید و ذهنتون را آروم کنید سپس به مطالعه بپردازید.

2. مطالعه جوگیرانه:

برخی دانش آموزان برنامه ای می ریزند و بی وقفه شروع به درس خوندن می کنند و از روزی 10 ساعت شروع کرده و خودشان را خسته و ذهنشان را از درس خواندن فراری می دهند. متعادل باشید و سعی کنید ساعت مطالعه تون رو با تعادل مناسب و کم کم اضافه کنید. یادتون نره که بین درس خوندن حتما استراحت کنید.

3. استرس:

تقریبا قسمتی از هر بحث انگیزشی و مشاوره ای مربوط به استرس و کنترل آن است. استرس را از خودتان دور کنید و سعی کنید استرس خود را به حداقل برسونید. در این سایت مقاله های فراوانی در مورد کنترل استرس وجود دارد که می توانید با خواندن آن استرس خود را به خوبی کنترل کنید.

4. حواس پرتی:
عادات غلط مطالعه کدامند!!!
عادات غلط مطالعه کدامند!!!

حواس پرتی کاملا طبیعی است و اوایل درس خواندن ممکن است شما را درگیر کند. این تصور که حواس بقیه پرت نمی شود و شما خیلی حواس پرت هستید فقط باعث استرس شما می شود و کاملا غلط است. پس راهکارهای کنترل حواس پرتی را در ارشیو مقالات ما به خوبی بخوانید و سعی کنید حواس پرتی را کنترل کنید.

5. مطالعه در سروصدا و مقابل تلویزیون:
در مکان های شلوغ مطالعه نکنید!!
در مکان های شلوغ مطالعه نکنید!!

این کاملا اشتباه است که در مکان های شلوغ و مقابل تلویزیون درس بخوانید. چرا که تمرکز خود را از دست داده و قطعا باعث حواس پرتی می شود.

6. عدم خلاصه نویسی:

خلاصه نویسی باعث دسته بندی مطالب در ذهن شما شده و همچنین باعث ایجاد یک جزوه خلاصه با نکات طلایی می شود که برای مرور بسیار عالی است. پس از خلاصه نویسی غافل نشوید. البته به این معنا نیست که کل جزوه را خلاصه نویسی کنید!! باید روش خلاصه نویسی را یاد بگیرید که مقاله آن در آرشیو مقالات سایت موجود است.

7. سرسری خواندن:

برای رفع تکلیف و سرسری درس نخوانید. اگر حوصله ندارید درس نخوانید. این نکته را بدانید که تا با دقت درس نخوانید بازدهی نخواهید داشت و فقط وقت خود را تلف کرده اید. پس اگر به دنبال موفقیت هستید با دقت درس بخوانید.

8. وسواس و دوباره خوانی:

خیلی از دانش آموزان وقتی یک صفحه را تمام کرده و به صفحه بعد می روند، حس می کنند آن صفحه را فراموش کرده اند و بارها و بارها به سراغ صفحه قبلی بر می گردند و نه تنها تمرکز خود را از دست می دهند بلکه وقت خود را نیز از دست می دهند. پس وسواس و دوباره خوانی را کنار بگذارید و با دقت بخوانید.

نویسنده

نوشتهٔ پیشین
به خودت و توانایی هات ایمان داشته باش!!!
نوشتهٔ بعدی
رشته روانشناسی را موشکافانه بشناسید!!

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× واتس آپ آزاده