تست درک مطلب، کلیدی برا باز شدن قفل صد در صد

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
تست زنی, درک مطلب, زنگِ مشاوره
روش حل تست درک مطلب

لطفاً

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

درک مطلب از اون قسمتهایی هست که بیشتر بچّه ها با هاش مشکل اساسی دارن, به طوری که ما خیلی از وقت ها به بچّه ها توصیه می کنیم که اوّل به همۀ سؤالات جواب بِـدن و بعد به سراغ تست های سخت درک مطلب بـرن چراکه ,تنها تستهایی هستن که, شما خیلی از اوقات نمی تونیـد با اطمینان کامل به آنها پاسخ بـدیـد و گاهی هم دیده شده که سؤال ها، سؤال های مستقیم از متن هستن که این سؤالها به مراتب راحت تـرهستن و می شود با کمی هوشمندی به همشون جواب درست داد اما در مقابل گاهی وقت ها نیز سؤالها و تست ها، سؤالـاتی را بیان می کند که باید به طور ضمنی از متن برداشت بـشـه و یا اینکه اصلـاً اسـتباطــی هستن و مستقیماً در متن نیومـدن و ما باید با برداشت کلّی ای که از متن می کنیم به این گونه سؤالـات پاسخ بدهیم.

روش حل تست درک مطلب
روش حـلّ تست درک مطلب بدون بلد بودن همۀ لغات

 

روش حـلّ تست درک مطلب بدون بلد بودن همۀ لغات

گاهی از شما خواسته می شودکه عنوان یا تیتر مناسبی برای متن پیدا کنید که این مـستــلــزم این موضوع می باشد که ما متن های مختلف را دیده باشیم و دایرۀلغات خوبی داشته باشیم که بتوانیم معانی اون جملات را بفهمیم و بعد بتونیم با توجه به سؤال به اون قسمت متن برگردیم و پاسخ بدهیم.

قطعا اگر لغات کتابهای درسی رو خوب بلـد باشید، اوّلین قدمی که کمک می کند به شما در این رابطه علاوه براینکه لغات رو می دونید یک نکته مهم باید در نظر داشته باشید  و اون این هست که لازم نیست که همۀ لغتهارو تک به تک معنی کنید و اگر معنی یک یا چند لغت رو بلد نیستید هـول نشوید و فکر نکنید ( ای داد! حالا من این  سه چهارتا لغت رو بلد نیستم پس درنتیجه نمی تونم به متن جواب بدم.)

اصلـاً اینطور نیست، شما می توانید با درک کامل متن و خواندن آن جای لغات مجهول رو با ذهن خود و متناسب با متن پر کنید. نودونه درصد مواقع این کار جواب میــده اما توصیۀ ما حفظ دایرۀ لغات بالـا و آمادگی ذهنی داوطلبان هستش.

چطور درحل کردن تست های درک مطلب وقتم را تلف نکنم ؟

  • متن را یک بار با دقّــت ولی سریـع ببینید اما مکث زیاد و بیجا نکنید روی هر کلمه.
  • به هیچ عنوان با صدای بلند کلمــه به کلمــه نخوانید.
  • عادت کنید متن را با چشم نگاه کنیدوبی صدا لب خوانی کنید و معنی فارسـیُ بیـارید در ذهنتون و بریـد جلو
  • همین که بـدونیـن مفهوم کلّیِ متن چیه, خیـــــلی خیـــــلی کمکتون میکنه
  • حالا سؤالـات را بخوانید و با متن مـــقایــسه کنید.

نکته: فقط به انتخاب گزینه درست اکتفاء نکنید مگر زمانی که واقعا خیلی بدیهی باشد.

چرا گزینه های غلط هم مهم هستند ؟

با تست درک مطلب چه کنیم؟
تست درک مطلب رو مثل آب خوردن صحیح بزن

 

سعی کنید علّت غلط بودن سایر گزینه ها را هم حتّی اگر شده خیلی سریـع و اجمالی در ذهنتون بیارید چون بعضی وقت ها طرّاح سؤال نکات ریزی در نظر می گیره که محاسبات شمارو به هم می ریـزه تا زمانی که درحل پرسش هایِ درک مطلب تسلّط کافی پیدا نکردید ,بهترهست که زمانی که در منزل تمرین می کنید حتماً بعد از پاسخ دادن به سؤال ها یک بار دیگر متن را بخوانید و مفهومـش را توضیح بدهید، البتّه قطعاً سر هر آزمون این کار را نمی توانید انجام دهید.

سرجلسه آزمون چطوری سؤال را بخوانم ؟‌

در جلسۀ آزمون کافیه که همان یکبار متن را سریع ببینید و با توجه به سؤالـات برگردید به قسمت های مختلف که لازم است. در رابطه با سؤالـاتی که از شما راجع به عنوان گذاری و تعیین نام مناسب برای متن سؤال باشد, ببینید ذهنتون را درگیر جزئیاتی که در قسمت های مختلف متن آمده نکنید مسلّماً (آن جزئیّـات) مورد نظر طرّاح نیستند. معمولاً عنوان متن یا در جملات اوّل متن بصورت صریح آورده می شود یا باید عنوان را طوری انتخاب کنید که شامل تمام مطالب گفته شده در متن بشود.

یک تذکّر مهم را مجدداً تکرار می کنم ندانستن یک یا چند لغت در متن به معنی نفهمیدن متن نیست.

با بلد نبودن لغت ازحلّ سؤال فرار نکنید

بایددر خانه تمرین کنید اگرلغتی را بلد نیستید (X) را جایش بگذارید. از هر نوع وسواس پرهیز کنید دوستان، مفهوم جملات را برای خودتان بگوئید و از این موضوع نترسید. گاهی دیده شده با همین روش تست حل شده و جواب هم کاملاًدرست بوده.

جمع بندی

در ادامه با هم به بررسی یک متن می پردازیم (ریاضی  کنکور سراسری نودوچهار)

فیل و ویژگی های فیل

خوب می خواهم شروع کنیم با همین روش متن را می بینیم.من روخوانی نمی کنم. اصلاً واژه ها را نمی خواهم تک به تک بخوانم. می بینم و معناش را تو ذهنم میارم:
فرض کنید لغت (x) را بلد نبودی
عضوی که x شده از بینی و دهان
حدس می زنید بعداً که این چیه؟ نگران نباشید برید جلو, مهم نیست.

اصلاً نگران نباشید

مهم نیست بجای آن x را بگذارید اینجا دقّت کنید: ضمیرها را یک مقدار حواستون بهش باشه و با هرچی هر کلمه ای را که بلد نیستید بجاش x را بگذارید، معنی کنید تا اونجایی که می فهمید, خوب دقّت کنید به سؤال: وقتی که دارید به درک مطالب جواب می دهید همیشه در سؤالات گزینه ها و جملاتی وجود دارد که بعضی از آنها حتّی بدون توجّه به متن هم بدیـهی و روشن است که یا درست هستند یا غلط. یعنی اگر شما آن گزینه را برای خودتون توضیح بدهید, متوجّه می شوید که خیلی نیازی به مراجعه دوباره به متن ندارید فقط این نکته می ماند که شما کنترل کنید که آیا اصلـاً این جمله در متن بوده یا نبوده؟ اگر موقع خواندن متن دقّت می کردید -به این مطلب -نیازی به مراجعۀ دوباره به متن نداشتید.

دوستان, شما نباید از هیچ تستی بترسید بلکه بایدبا هوشمندی  به نقاط دیگر سؤال چنگ بزنید و خود را بازنده ندانید.همان طور که یک کشتی بر لنگری کوچک تکیه نمی‌کند. زندگی نیز بر پایۀ امید اندک دوام نمی‌آورد.

نویسنده

نوشتهٔ پیشین
ترک اعتیادی به نام فضای مجازی!!!!!
نوشتهٔ بعدی
10 ضرب المثل برتر ملت های موفق مختلف جهان

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× واتس آپ آزاده