رشته روانشناسی را موشکافانه بشناسید!!

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
کنکور1400, معرفی رشته

لطفاً

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

انتخاب رشته یکی از مهمترین انتخاب های زندگی هر فرد است و نیازمند شناخت و آگاهی کامل از رشته انتخابی است و باید آگاهانه دست به انتخاب زد. رشته تحصیلی شما می تواند زندگی شما را تحت شعاع قرار دهد. ممکن است هر کدام از شما با توجه به شناخت کمی که از رشته ای دارید به آن علاقه مند باشید و فکر کنید که آن رشته همان چیزی است که در ظاهر می بینید ولی ممکن است برداشت و نگاه شما از رشته مورد نظرتان بسیار سطحی بوده باشد پس نیاز است با دقت و با دست آوردن اطلاعات دقیق، به خودتان در این راه کمک کنید.

رشته روانشناسی یکی از رشته های شناور است و از هر سه رشته نظری در دبیرستان، یعنی علوم تجرب

ی، ریاضی و علوم انسانی دانشجو می پذیرد. البته باید بدانید که ظرفیت اصلی مربوط به دانش آموختگان رشته علوم انسانی است. حالا به سراغ معرفی این رشته می رویم:

معرفی:
کامل ترین معرفی رشته روانشناسی
کامل ترین معرفی رشته روانشناسی

علم روانشناسی را علم مطالعه ی رفتار و فرآیند های ذهنی افراد می نامند. برخی تصور می کنند این رشته فقط مربوط به روان درمانی است ولی این تصور اشتباه است و این رشته در حوزه های بسیاری از جمله رسانه، اقتصاد و ورزش می تواند مفید باشد. این رشته نیاز به دقت، روحیه همدلی و همچنین بی طرف بودن دارد. وظایف یک روانشناس بسته به موقعیت شغلی و نوع فعالیت می تواند متفاوت باشد و شامل تدریس، درمانگری و پژوهش و … است. هرچند در ایران درمان نسبت به کار پژوهش از جایگاه بهتری برخوردار است

تفاوت روانپزشکی و روانشناسی:

این دو رشته هر دو در زمینه سلامت روان فعالیت می کنند اما تفاوت های فاحشی با هم دارند که لازم است بدانید. یک روانپزشک پس از فارغ التحصیلی از رشته پزشکی عمومی در مقطع تخصص خود می تواند در این گرایش تحصیل کند. در برخی دروس با روانشناسان مشترک هستند اما روانشناسان حق تجویز دارو ندارند و فقط می تواند روان درمانگری را انجام دهند.

درمانگری با کارشناسی ممکن است؟

خیر! با اخذ مدرک کارشناسی در این رشته تنها می توانید به شغل هایی چون تدریس یا کار در مهدکودک بیاندیشید اما با ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکترای روانشناسی،هم می توانید درمانگر باشید و هم می توانید مجوز تاسیس مراکزی چون خانه سالمندان و مهد کودک و … را اخذ کنید.

بازارکار:

در ایران در زمینه درمان نسبت به پژوهش بازار کار بیشتری وجود دارد. با این حال بازار کار رشته روانشناسی آنگونه که باید نیست و هم اشباع هست و هم اینکه توجه لازم از ارگان های دولتی به آن نشده است. یکی از مسائلی که باعث امیدواری فارغ التحصیلان و دوست داران این رشته شده است فرهنگ سازی مراجعه به روانشناس و روانپزشک در جامعه است. با جا افتادن این فرهنگ در کشور بازار کار این رشته قطعا بسیار بهتر خواهد شد.

گرایش های ارشد:
هر آنچه باید از رشته روانشناسی بدانید
هر آنچه باید از رشته روانشناسی بدانید!!

گرایش های ارشد رشته روانشناسی شامل:

  • روانشناسی بالینی
  • روانشناسی عمومی
  • روانشناسی تربیتی
  • روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی
  • روانشناسی صنعتی- سازمانی
  • روانسنجی
  • روانشناسی شناختی
واحد های درسی:

واحد های این رشته شامل:

  • فلسفه و فلسفه اسلامی
  • آمار توصیفی و استنباطی
  • فیزیولوژی اعصاب و غذذ
  • آشنایی با روانشناسی عمومی و مکاتب و گرایش های مختلف روانشناسی مانند روانشناسی شخصیت
  • روانشناسی شناختی
  • روانشناسی اجتماعی

نویسنده

نوشتهٔ پیشین
عادات غلط هنگام مطالعه را بشناسید + راهکار!!
نوشتهٔ بعدی
چجوری دعا کنم که مستجاب بشه؟!

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× واتس آپ آزاده