چرا درس خواندن برایم خواب آور است!!

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
روش مطالعه
راه های مقابله با خواب آلودگی حین درس خواندن!!

لطفاً

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

مسئله ای که اکثر داوطلبان کنکوریی با آن روبرو هستند و اغلب از آن گلایه می کنند این است که تا کتاب را باز می کنیم و شروع به درس خواندن می کنیم انگار قرص خواب آور خورده ایم!!! ما در این مقاله به بررسی علت این مشکل و راهکارهای بهبود آن می پردازیم

علل اصلی خواب آلودگی هنگام درس خواندن:
1. کند خوانی:
کند خوانی باعث خواب آلودگی حین مطالعه می شود!!
کند خوانی باعث خواب آلودگی حین مطالعه می شود!!

شاید تصور کنید که با آرام و آهسنه خواندن مطلب بهتر در ذهنتان ثبت خواهد شد،اما جالب است بدانید که مغز ما در حالت سرعت مطالب را بهتر یاد می گیرد و عملکرد مغز ما در سرعت بیشتر مطالعه، بیشتر است.

وقتی سرعت مطالعه کم است،مغز فرصت پرداختن به مسائل غیر درسی را پیدا میکند و این باعث خستگی مغز میشود. در واقع شما با کند خوانی نه تنها باعث دقیق خواندن نمی شوید بلکه ذهنتان را نیز خسته می کنید.

2. خستگی عضلات بدن:
صحیح نشستن حین مطالعه در کاهش خواب الودگی موثر است.
صحیح نشستن حین مطالعه در کاهش خواب الودگی موثر است.

بعداز هر 30دقیقه درس خواندن پنج دقیقه استراحت کنیم و در آن پنج دقیقه حرکات کششی انجام دهیم و سعی کنیم خستگی بدنی خود را از بین ببریم. یکی از عواملی که باعث خستگی عضلات می شود طرز نادرست نشستن هنگام مطالعه است و همین عامل باعث اکثر خستگی های بدنی ما است. بهتر است در حالت دراز کش درس نخوانید. در جایی که نور زیاد یا کم است نیز درس خواندن مناسب نیست سعی کنید در نور متعادل درس بخوانید.

3. خستگی چشم :

نباید کتاب را زیاد به چشم خود نزدیک یا از آن دور کنید. برای جلوگیری از خستگی چشم ،کتاب را -50 -30سانتی متر با چشمتان فاصله دهید و گردنتان را روی کتاب خم نکنید چرا که هم باعث آسیب چشم و هم خستگی زودرس می شود.

در زمان استراحت چشمتان را با آب سرد بشویید و به نقاط دور خیره شویم تا موقع مطالعه کمتر اذیت شوید.

4. سطحی خواندن:
سطحی خوانی نکنید!!!
سطحی خوانی نکنید!!!

سطحی خواندن عامل مهمی است که نه تنها باعث خستگی ذهن شما می شود بلکه باعث عدم موفقیت شما نیز می شود چرا که با سطحی خوانی هم زمان خود را تلف می کنید و از دست می دهید و هم یاد نمی گیرید و هم تصور می کنید که مطالب را خوانده اید و پاسخ های اشتباه بیشتری خواهید داشت. مطالب را عمیق بخوانید و روی آن متمرکز شوید و از سطحی خوانی بپرهیزید.

5. آشفتگی ذهن:
ذهنتان را هنگام مطالعه آرام کنید!!
ذهنتان را هنگام مطالعه آرام کنید!!

قبلا گفته ایم و باز هم می گوییم در مواقعی که ذهنتان آشفته است درس نخوانید! اول فکری به حال آشفتگی ذهن خود بکنید و بعد به سراغ درس بروید. اگر لازم است در مورد موضوعی که ذهنتان را مشغول کرده، فکر کنید یا از مشاور کمک بگیرید. مغز شما برای فرار از آشفتگی ذهنی خواب را انتخاب می کند.

6. استرس:

استرس عاملی است که در هر مقاله مشاوره ای دست کم نیمی از مباحث را به خود اختصاص می دهد. استرس باعث می شود که مغز شما فرار را به قرار ترجیح دهد و بخواهد بخوابد. البته افراد زیادی هم هستند که با استرس بی خواب می شوند. سعی کنید راه های کنترل استرس را بشناسید و بر استرس خود غلبه کنید. شما باید در جهتی عمل کنید که به موفقیت برسید و استرس عامل شکست شماست. پس روی کنترل استرس خود وقت بگذارید!!

نویسنده

نوشتهٔ پیشین
نکاتی که برای مطالعه مفید باید بدانید!!!
نوشتهٔ بعدی
مدیریت زمان با روشی کارآمد!!!

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× واتس آپ آزاده