ترک اعتیادی به نام فضای مجازی!!!!!

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
انگیزشی, زنگِ مشاوره
1 دیدگاه
مفید ترین راهکارهای ترک اعتیاد به فضای مجازی

لطفاً

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

همانطور که می دانید قرن 21 به قرن تکنولوژی معروف است و تحولی عظیم و شگفت انگیز در پیشرفت علم و تکنولوژی در این قرن پدید آمده است. هر علمی اعم از فیزیک و ریاضی و پزشکی و … بهره ای از این تکنولوژی برده اند و پیشرفت چشم گیری نیز کرده اند. این تکنولوژی باعث ایجاد عوارض جانبی ای نیز شده است. می گویم عوارض جانبی چون قطعا فایده این تکنولوژی ها خیلی بیشتر از عوارض آن است و می توان با مدیریت درست این عوارض را به حداقل مقدار ممکن رساند.

تکنولوژی همیشه هم مفید نیست!!

در این میان عوارضی هم بر سیستم های آموزشی گذاشته است و این موضوع را به چالشی بزرگ برای دولت ها و مردم تبدیل کرده است، چه در کشور های پیشرفته و صنعتی چه در کشورهای جهان سوم! چالشی که باعث ایجاد نوعی اعتیاد در دانش آموزان و دانشجویان شده است و رقیبی بزرگ برای پیشرفت دانش آموزان شده و نسل جوان و آینده ساز کشور های مختلف را نشانه گرفته و نیازمند برنامه ریزی های اساسی و دقیق در این مورد و مبارزه ای موثر با این معضل بزرگ است. در این میان آموزش شیوه درست استفاده از فضای مجازی می تواند بهترین مبارزه با این معضل بزرگ و تهدید کننده آینده کشورها باشد. در این مقاله قصد داریم به این معضل بپردازیم و به دانش آموزان در استفاده درست از فضای مجازی را آموزش دهیم:

اثرات فضای مجازی بر آموزش و دانش آموزان:

زیان های فضای مجازی بر دانش آموزان
                                بدترین زیانهای فضای مجازی بر دانش آموزان

 

همانطور که می دانید فضای مجازی در کنار مزایایی که دارد زیان هایی هم به خصوص به نسل جدید وارد کرده است. در ابتدا به سراغ معرفی این زیان ها می رویم و بعد از آن راهکار های کاهش و حذف این مشکلات برای دانش آموزان و داوطلبان کنکور عنوان می کنیم:

زیان هایی که به دانش آموزان وارد می شود:

زیانی  که در حوزه آموزش برای دانش آموزان و دانشجویان داشته عوارض جبران ناپذیری است که هم به خود فرد و هم به جامعه صدمه می زند، اما چگونه؟ دانش آموز یا دانشجویی که وقت خود را به جای درس خواندن و پژوهش و … روی فضای مجازی و به دیدن کلیپ های مشمئز کننده شاخ های مجازی!!! می گذارد خود را از پیشرفت و آینده ای روشن محروم می کند و زندگی اش مختل می شود و این آسیبی است که فرد به خود می زند و متاسفانه موقعی از این خواب خرگوشی! بیدار می شود که زمان های طلایی برای پیشرفت را از دست داده است. از انجایی که هیچ وقت برای شروع و پیشرفت دیر نیست به شما می گوییم اگر شما جز این دسته از افراد هستید نگران نباشید! هنوز هم می توانید موفق شوید پس صبور باشید و به ادامه این مقاله توجه کنید.

زیان های وارده به جامعه:

ضرری که این عوارض برای جامعه می زند تقریبا می توان گفت جبران ناپذیر است!!! از شما سوالی دارم: تکنولوژی و پیشرفت های امروزه ای که می بینید را چه کسی اختراع کرده است؟ مخترع این زندگی راحت ماشینی کیست؟

جواب این سوال ساده را همه ما می دانیم:

جوانان پرتلاش و با سواد!!!

جوانان درس خوانده و متخصص در حوزه ای که درس خوانده اند به اختراع می پردازند و این تکنولوژی هایی که در اختیار ماست را مدیون تلاش و پشتکار جوانان دیروز و افراد میان سال یا سالخورده امروز هستیم کسانی همچون ادیسون و گراهام بل و امثال آن ها…

وقتی دانش آموزان ما وقت خود را به جای درس خواندن و علم آموزی و دانشجویان به جای تحقیق و پژوهش روی فضای مجازی اعم از اینستاگرام و … می گذارند چه کسی قرار است آینده ای بهتر بسازد؟؟ وقتی شما داوطلب کنکوری به جای درس خواندن و تلاش برای موفقیت در کنکور وقت خود را در اینستاگرام و دنبال کردن دروغ هایی که دیگران در ذهن شما جای می دهند می گذارید چطور توقع آینده ای خوب دارید؟؟

برای ترک عادت فضای مجازی چه باید کرد:
کارآمد ترین راه ترک فضای مجازی
                                  بهترین راه های ترک فضای مجازی

 

خب حالا که با معایب فضای مجازی آشنا شدیم چه طور باید این زیان ها را به حداقل برسانیم؟

اولین کاری که باید انجام دهید آنفالو کردن پیج های بی مصرفی است که جز ضرر چیزی برای شما و اهدافتان ندارند.

برخلاف عادت های دیگر که ما به شما توصیه می کنیم آن ها را به تدریج اضافه کنید یا به تدریج کنار بگذارید، در مورد عادت به فضای مجازی از شما می خواهیم به یکباره آن را کنار بگذارید. تمام پیج هایی که بار علمی یا اموزشی ندارند را آنفالو کرده و به جای آن می توانید یکی دو پیج خوب با مطالب علمی و آموزشی را فالو کنید.

پیشنهاد ما به شما دنبال کردن پیج اینستاگرام دکتر آزاده می باشد که در صفحه اصلی ادرس پیج آورده شده است.

دومین مرحله آنفالو کردن مربوط به دوستانی است که زیاد اهل درس خواندن نیستند و شما هم وسوسه می شوید که مثل آن ها باشید!! چطور؟ عکس های بیرون رفتن و شب نشینی ها و … که این دوستانتان می گذارند باعث می شود شما هم وسوسه شوید و پس نیاز است که این پیج ها هم برای مدتی آنفالو کنید. می دانم که فکر می کنید کار سختی است و شاید دوستم ناراحت شود اما باید بدانید که موفقیت نیازمند اراده و جدیت در کار است. پس با جدیت عواملی که مانع موفقیت و پیشرفتتان می شود را حذف کنید.

سومین مرحله آنفالو کردن پیج هایی است که زمان زیادی از شما می گیرند و به قول دانش آموزان “وقتی وارد این پیج ها می شویم زمان از دستمان در می رود و گذشت زمان را حس نمی کنیم” این پیج ها را نیز باید برای بعد از کنکور بگذارید و شاید باید برای همیشه کنار گذاشته شوند.

محتوایی که می توانید از آن در فضای مجازی استفاده کنید:

محتواهای مفید در فضای مجازی برای دانش آموزان
                           بهترین محتواهای مفید در فضای مجازی برای دانش آموزان

 

وقتی به دانش آموزان و داوطلبان کنکوری چنین پیشنهادی می دهیم با چالشی جدید ما و خودشان را مواجه می کنند. این چالش این است که دانش آموزان پیج هزاران مشاور و دبیر و … را فالو می کنند که هرکدام برای درس خواندن فرمولی متفاوت از دیگری پیشنهاد می دهند!!!

این کار اشتباه است و فقط پیج مشاور خود و یا پیج یک مشاور با تجربه را فالو داشته باشید و از دنبال کردن پیج های زیاد در این زمینه خودداری کنید.

پیشنهاد ما به شما دنبال کردن پیج مشاوره و یک تا دو پیجی که به ان ها علاقه دارید است به شرطی که پیج  های مفیدی باشند و وقت ربادی را صرف آنها نکنید.

در مورد سایر برنامه ها نیز همینگونه عمل کنید. از گروه های دوستان که روزانه پیام زیادی می دهند و وقت زیادی از شما صرف پیام دادن و چت و … در این گروه ها می شود خارج شوید. کانال هایی که مطالب فرعی دارند و ذهن شما را مشغول می کنند خارج شوید.

در واقع ما از شما نمی خواهیم که عوامل وقت گیری و حواس پرتی خود را کاهش دهید، بلکه می خواهیم این عوامل را حدف کنید. در واقع “شتر سواری دولا دولا نمی شود” پس سعی نکنید که ذره ذره و به تدریج این عادت را کنار بگذارید.

چقدر می توانیم زمان را برای شبکه های مجازی بگذاریم؟

بهترین زمان برای فضای مجازی
                                    مفید ترین زمان برای فعالیت در فضای مجازی

 

در واقع اگر نظر مشاوران ما را بخواهید یک دقیقه هم زیاد است. می پرسید چرا؟ چون یک دقیقه سر زدن به فضای مجازی مساوی است با دو ساعت فکر کردن در مورد همان یک دقیقه!

پیشنهاد ما به شما نیم ساعت است و فقط و فقط پیج های آموزشی و با حال و هوای کنکور!!! این پیشنهاد برای افراد به اصطلاح “معتاد به فضای مجازی” است. پس اگر قبلا هم خیلی به این فضا سر نمی زدید سعی کنید الان هم همان رویه را دنبال کنید.

بعد از نهایت یک ماه این نیم ساعت در هر روز را به 3 روز در هفته تقلیل دهید.

این نیم ساعت شامل تمام گردش های شما در اینترنت و فضای مجازی می شود. تصور نکنید ما فقط اینستاگرام را می گوییم (چون اعتیاد به اینستاگرام زیاد شده است بیشتر از آن نام برده شد ولی به این معنی نیست که منظور ما فقط اینستاگرام است) هر نوع فضای مجازی مد نظر ما است. حتی سرچ کردن در گوگل!!!

در زمان هایی که درس می خوانید حتما اینترنت خود را خاموش کنید یا گوشیتان را سایلنت کنید. خودتان را متعهد کنید که به هیچ عنوان در طول استراحت یا درس خواندن سراغ فضای مجازی نروید و به زمانی که خودتان تعیین کرده اید پایبند باشید. حتی اگر کاری دارید می توانید تماس بگیرید یا کارتان را یادداشت کنید و در زمان خودش انجام دهید!!!

 بعد از مدتی اکثر دانش آموزان عنوان می کنند که نیم ساعت هم زیاد است و خودشان بدون اینکه ما چیزی بگوییم این تایم را کم می کنند (این یعنی اراده ای قوی و در مسیر موفقیت بودن) و ما به آن ها پیشنهاد می کنیم آخر هفته ها (جمعه) را به فضای مجازی (نیم ساعت فقط!!) اختصاص دهند.

خودتان را گول نزنید:

برخی دانش آموزان می گویند: “من با فضای مجازی حواسم پرت نمی شود” ، “من اگر پیج های دلخواهم را دنبال کنم تمرکزم بیشتر هم می شود” ، “نیم ساعت خیلی کم است” و … این حرف ها خود فریبی محض است!!

  • شاید شما وقتی درس  نمی خوانید کمتر حواستان پرت فضای مجازی شود اما موقع درس خواندن چون نیاز به تمرکز زیادی دارید حتما حواستان پرت می شود.
  • نیم ساعت خیلی هم زیاد است و همانطور که گفتم یک دقیقه هم برای این فضاها زیاد است. چرا باید عمر و جوانی خود را صرف کارهایی کنید که نه تنها به آینده شما کمکی نمی کند بلکه آن ها را هم خراب می کند؟

هرگز در زمان استراحت بین روز و درس خواندن سراغ فضای مجازی نروید:

داوطلبان عزیز باید بدانند که هرگز در بین روز و درس خواندن و یا زمان استراحت بین دو درس سراغ فضای مجازی نباید بروند. چرا؟

چون ممکن است حواس شما تا آخر آن روز پرت شود و نتوانید تمرکز کافی داشته باشید. هرگز همچین ریسکی را نکنید. همانطور که قبلا گفتیم شما باید جوری درس بخوانید که انگار فردا کنکور دارید و آخرین باری است که این درس را می خوانید و کاملا و با جزئیات آن درس را بخوانید.

کی به سراغ فضای مجازی برویم:

پیشنهاد ما این است که آخر شب این کار را انجام دهید. حتما تایمر بگذارید و بعد از اتمام نیم ساعت حتما خودتان را موظف کنید که گوشی را کنار بگذارید. با این کار شما عادت می کنید که برای وقتتان ارزش قائل باشید.

هیچوقت از خوابتان برای فضای مجازی چشم پوشی نکنید.  هرگز از تایم استراحتتان برای فضای مجازی نگذارید و اصولی که برای خود می گذارید را نشکنید. اگر اینگونه عمل کنید ذهن شما دچار بی ثباتی می شود. اراده ای محکم و قوی داشته باشید و روی تصمیم هایی که می گیرید استوار بایستید. آدم های موفق اراده ای قوی دارند پس اگر برای موفقیت تلاش می کنید اراده ای قوی یادتان نرود.

نتیجه کلی:

  • فالو کردن پیج های مشاورتان یا مشاوری با تجربه در این زمینه (حتما پیج دکتر آزاده را در اینستاگرام که در صفحه اصلی قرار دارد دنبال کنید)
  • حذف پیج های بی فایده و مضر و به جای آن دنبال کردن پیج های علمی (فقط یک یا دو پیج)
  • خارج شدن از گروه های که مربوط به درس نیست و وقت زیادی از شما می گیرد و یا می توانند عاملی برای عدم تمرکز و حواس پرتی شما باشند.
  • گذاشتن نیم ساعت در روز برای فضای مجازی (هرچند یک دقیقه هم بسیار زیاد است) و بعد از یک ماه این زمان را به سه روز در هفته کاهش دهید. حتی می توانید کمتر از این هم باشد.
  • این زمان را برای آخر شب بگذارید که درس هایتان را خوانده اید. مطمئن شوید هرگز باعث حواس پرتی شما در درس خواندن نمی شود.
  • به خودتان اجازه ندهید زمان های بیشتری را به فضای مجازی اختصاص دهید.
  • اگر  قبلا حتی ده ساعت هم در روز در فضای مجازی بوده اید باید به یکباره این ده ساعت را به نیم ساعت برسانید. استراتژی ما در این مورد ترک عادت تدریجی نیست.
  • سعی نکنید خودتان را گول بزنید. اراده ای قوی در این مورد داشته باشید و به تصمیم خود پایبند بمانید.
  • و در آخر باید بدانید فضای مجازی شامل هر نوع فعالیت در اینترنت می باشد حتی سرچ های ساده!!!

نویسنده

نوشتهٔ پیشین
بهترین راهکارهای مدیریت زمان چیست؟
نوشتهٔ بعدی
تست درک مطلب، کلیدی برا باز شدن قفل صد در صد

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× واتس آپ آزاده