۷راهکار طلایی برای برنامه ریزی درسی

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
روش مطالعه
۷ راهکار طلایی برای برنامه ریزی درسی

لطفاً

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

۷ راهکار طلایی برای برنامه ریزی!

برنامه ریزی بسیار مهم و ضروری است و کمک بسیار زیادی به روند زندگی شما می کند. موفقیت شما به برنامه ریزی گره خورده و شما می توانید قدم های موفقیت را با برنامه ریزی به درستی طی کنید. اما اگر برنامه ریزی به صورت اصولی انجام نشود، می تواند اثرات مخربی داشته باشد. برنامه اصولی و یاد گرفتن تنظیم یک برنامه عالی شما را سریع تر به هدف می رساند

اگر برنامه ریزی به صورت اصولی و درست انجام نشود نتیجه های زیان باری در پی خواهد داشت که بعضی از آن ها را در ادامه برای شما بیان کردیم:

  1. برنامه غیر اصولی باعث آشفته تر شدن ذهن و فعالیت های شما می شود.
  2. یک برنامه غیر اصولی باعث می شود شما به هیچ کدام از کار ها و فعالیت های خود نرسید.
  3. برنامه شلوغ و غیر حرفه ای می تواند شما را از فعالیت و کار بسیار خسته کند.
  4. برنامه ای که جلو نرود باعث نا امیدی شما از ادامه مسیر می شود.
  5. برنامه ی نادرست به جای مدیریت زمان، زمان شما را نابود خواهد کرد.
  6. برنامه ریزی غیر اصولی انگیزه و روحیه شما را از بین می برد.
  7. کیفیت زندگی شما با یک برنامه نادرست کاهش پیدا می کند.
  8. برنامه ای که شما آن را دوست نداشته باشید فایده ای برای شما ندارد و شما به آن عمل نمی کنید.

۱-ابتدا هدف گذاری کنید

قبل از شروع برنامه ریزی، باید هدف گذاری انجام شود. شما در هر زمینه ای که برنامه ریزی می کنید باید هدف خود را مشخص و روی آن برنامه ریزی کنید. هدف گذاری از تکنیک های برنامه ریزی اصولی و درست است. در هر زمینه ای که برنامه ریزی می کنید،  فعالیت های کاری، تحصیلی، زندگی شخصی و … سعی کنید ابتدا مهم ترین هدف خودتان را مشخص کنید. هدفی که هدف نهایی شماست. سپس هدف خود را به مجموعه اهداف کوچک تر تقسیم کنید و برای آن ها بازه زمانی ماهانه، هفتگی و روزانه مشخص کنید.

۲-بهترین زمان برای برنامه ریزی را مشخص کنید

سعی کنید زمان و شرایط مناسبی را برای برنامه ریزی انتخاب کنید. هرچه قدر ذهن شما آرام تر و شما روی کار ها و فعالیت هایتان مسلط تر باشید، کیفیت برنامه شما بالا تر خواهد بود. سعی کنید برای هر سال در چند روز ابتدای سال هدف گذاری و برنامه ریزی کنید. برای هر ماه در روز اول ماه هدف های آن ماه را مشخص کنید و برنامه آن را به چهار هفته تقسیم کنید. برنامه های تقسیم شده را به روز های هفته ریز کنید تا انجام آن ساده و لذت بخش باشد. برای هر روز خود شب قبل برنامه را مشخص کنید و کار هایی که به صورت ناگهانی پیش آمده را داخل برنامه خود قرار دهید.

شما باید بین کار های روزانه مثل مطالعه کتاب، نوشتن مقاله، ورزش، غذا خوردن، حضور در محل کار، چک کردن شبکه های اجتماعی، وقت گذراندن با خانواده و دوستان و اهداف بلند مدت و مهم خود تعادل را برقرار کنید.

۳-میزان ظرفیت خود را مشخص کنید

همیشه به نحوی برنامه ریزی کنید که عمل کردن به آن برای شما ممکن باشد. ظرفیت خود را مشخص کنید که در چه حد توانایی برای انجام کار دارید. برنامه خود را طوری تنظیم کنید که فشار جسمی و روحی زیادی به شما وارد نشود. برنامه غیر قابل اجرا نتایج معکوس دارد و شما را بهم می ریزد. فراموش نکنید که هدف از برنامه ریزی منظم شدن و خلوت شدن ذهن ما برای رسیدن به کار ها و فعالیت های ماست.

۴-برنامه ریزی منعطف داشته باشید

سعی کنید برنامه ریزی شما به نحوی باشد که اگر نتوانستید تعدادی از فعالیت های مشخص شده در آن را انجام دهید، زمان جبران برای آن وجود داشته باشد. حتما برای شما پیش خواهد آمد که اتفاقات ناگهانی در طی روز شما را از کارتان عقب بیاندازد. شما باید از قبل چنین شرایطی را پیش بینی کنید و برای جبران آن وقت مناسبی تعیین کنید. به صورت کلی برنامه خود را طوری تنظیم کنید که قابلیت اطلاح و تغییر را داشته باشد. 

۵-برای فعالیت های روزتان زمان مشخص تعیین کنید

سعی کنید به هرکاری زمان مشخصی تخصیص دهید.  این کار در تکنیک های برنامه ریزی نقش حیاتی دارد. این کار باعث می شود شما برای انجام سروقت آن کار ترقیب شوید و آن را در همان زمان مشخص شده انجام دهید. زمان دادن به کار ها مثل یک اهرم فشار برای جلوگیری از تنبلی است و به شما کمک می کند کار های خود را به بهترین شکل انجام دهید. نکته مهم اینجاست که دقت کنید زمان بندی شما منطقی باشد و واقعا فعالیت تعیین شده را در آن زمان بتوان انجام داد. اگر زمان بندی درست نباشد و شما به انجام آن ها نرسید، نا امید و دل زده خواهید شد.

۶-کار های انجام شده را تیک بزنید

از تکنیک های برنامه ریزی که در ذهن شما بسیار تاثیر گذار است، تیک زدن کار ها است. وقتی شما کار های انجام شده را تیک می زنید احساس سبکی می کنید و تصور می کنید باری از روی دوش شما برداشته شده. این کار روحیه شما را برای انجام ادامه کار بالاتر می برد و باعث می شود انگیزه زیادی برای ادامه برنامه داشته باشید

۷-برای تفریح و استراحت وقت بگذارید

یکی از تکنیک های برنامه ریزی که بسیاری از متخصصان مدیریت زمان روی آن تمرکز دارند، برنامه ریزی تفریحات و زمان های استراحت است. در برنامه ی خود زمان هایی را برای خوش گذرانی و تفریح مشخص کنید. این کار توان شما را برای انجام کار ها تا 80 درصد بالا تر می برد. علاوه بر آن استراحت مفید و ریلکس کردن حین کار، انرژی شما را باز پروری می کند و شما با توان بیشتری به ادامه کار می پردازید. پس حتما برای استراحت و تفریح خود برنامه ریزی کنید

‍‍‍‍‍‍‍‍÷÷÷÷÷÷÷÷‍‍‍‍÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷سخن پایانی÷÷‍÷‍‍÷÷‍‍‍‍‍÷÷÷÷÷÷÷÷‍‍‍÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷‍÷

روش های بالا به شما کمک می کند تا برنامه ریزی کاربردی و درستی داشته باشید. شما باید با آزمون و خطا تمامی موارد بالا را امتحان کنید و تکنیک های برنامه ریزی را به کار بگیرید. اگر چند بار شکست خوردید دلسرد نشوید. شما برای این که برنامه مخصوص خودتان را پیدا کنید باید چندین بار و به چند شکل روش های بالا را امتحان کنید.

نویسنده

نوشتهٔ پیشین
6 تکینیک عالی در بهینه سازی زمان تست زنی
نوشتهٔ بعدی
10 نکته طلایی در یادگیری عربی کنکور

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× واتس آپ آزاده