فراموشی طبیعی است، ناامید نشوید!!!

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
انگیزشی, زنگِ مشاوره

لطفاً

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

دانش آموزان و داوطلبان بسیاری با استرس زیاد به ما مراجعه می کنند و می گویند که هرچه می خوانم را فراموش می کنم! و به خودشان لقب های خنگ و … می دهند. وقتی به این دسته از افراد می گوییم که این طبیعی است که تو مطالب را فراموش کرده ای و مقصر اصلی نحوه برنامه ریزی شما است و نه ذهن شما، با تعجب و بُهت و ناباوری به ما نگاه می کنند. پس اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید به دقت این مقاله را بخوانید چون راهکار های موثری برای شما داریم.

چرا فراموش می کنیم؟:
خودتان را سرزنش نکنید، فراموشی طبیعی است.
خودتان را سرزنش نکنید، فراموشی طبیعی است!!

فراموشی مطالب یک امر اجتناب ناپذیر است به خصوص وقتی با مطالب زیادی روزانه سروکار داشته باشیم. پس طبیعی است که شما مقداری از یک مبحث را فراموش کنید و نیاز به مرور و یادآوری داشته باشید. پس به خودتان استرس وارد نکنید و به جای استرس و القاب دادن به خودتان، به فکر چاره باشید و به خودتان افکار منفی را تلقین نکنید.

پس:
راهکارهایی برای کاهش فراموشی مطالب درسی
کارآمدترین روش های مقابله با فراموشی دروس
  1. فواصل زمانی مرور مناسب را که در مقالات قبل برای شما گذاشته شده رعایت کنید و به این نکته توجه داشته باشید که ذهن شما برای انتقال مطالب از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت نیاز به مرور مطالب و یادآوری مجدد دارد.
  2. خواب کافی داشته باشید: باید بدانید که کمبود خواب مناسب با ضعیف شدن حافظه رابطه مستقیم دارد. خواب نقش بسیار مهمی در تحکیم حافظه دارد. در واقع وقتی شما خوب و اصولی می خوابید به ذهنتان این فرصت را می دهید که مطالب خوانده شده را طبقه بندی کند.
  3. شکر کمتر بخورید: خوردن بیش از حد قند و شکر باعث کاهش حافظه می شود و باعث کاهش حجم و کارایی مغزی می شود.
  4. دقت کافی حین درس خواندن داشته باشید: حین درس خواندن نکته مبهمی برای خود به جای نگذارید و بر درس خواندن تمرکز کنید و نگذارید حواستان پرت شود. در واقع شما باید جوری درس بخوانید که انگار اولین و آخرین بار است این درس را می خوانید و فردا کنکور دارید! اگر اینگونه درس بخوانید خواه ناخواه دقت خود را بالا می برید و احتمال فراموشی را بسیار بسیار کم می کنید.
  5. امگا3 بخورید: غذاهایی مانند روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که برای سلامتی و تقویت حافظه بسیار مفید هستند. یک مطالعه بر روی 36 بزرگسال مسن با اختلال شناختی خفیف نشان داده است که نمرات حافظه کوتاه مدت آن ها پس از مصرف مکمل های روغن ماهی غلیظ به مدت 12 ماه به طور قابل توجهی بهبود یافته است.
  6. با استرس درس نخوانید: استرس باعث کاهش حافظه به طور قابل توجهی می شود. پس هنگام مطالعه سعی کنید ریلکس باشید و استرس را کنار بگذارید. برای مقابله با استرس به مقالات در این رابطه در آرشیو مقالات ما سر بزنید.
  7. وقتی خواب آلود هستید درس نخوانید: هنگامی که خسته و خواب آلود هستید بهتر است درس نخوانید. پیشنهاد ما این است که در این مواقع ابتدا کمی استراحت کنید و بعد که سرحال شدید درس بخوانید. درس خواندن با خستگی یادگیری را بسیار کاهش می دهد و باعث فراموشی مطالب می شود.

نویسنده

نوشتهٔ پیشین
بهانه جویی را کنار بگذارید!!!
نوشتهٔ بعدی
طلاییترین روش تحلیل ازمون + توضیح کامل!!!!

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× واتس آپ آزاده