تغذیه کنکوری !!

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
زنگِ مشاوره

لطفاً

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

چند نکته مهم در مورد تغذیه کنکوری ها را با هم مرور می کنیم:

  1. مهمترین اندام افرادی که فعالیت فکری دارند، مغز آنها است. مغز نیز مانند سایر اندام ها، نیاز به تغذیه و استراحت کافی دارد . کم توجهی به این نیاز ها مشکلاتی را ایجاد می کند که درس خواندن را برای شما، دشوارتر می کند. دانشمندان زیادی به نقش موثر تغذیه، ورزش و خواب در یادگیری تاکید کرده اند. پس به تغذیه و سلامت خود اهمیت دهید.
  2. رژیم غذایی فرد درس خوان، باید شامل 1200 کالری باشد، رژیم های غذایی غیر علمی ، باعث کندی عمل و کاهش قدرت حافظه می شود. بنابراین در صورت نیاز به رژیم غذایی حتما زیر نظر پزشک متخصص باشید.
  3. علاوه بر غذاهای عادی روزانه ، در رژیم غذایی خود به ویتامین های بی ، کلسیم و منیزیم ، اسید گلوتامیت ( اسید هوش ) توجه بیشتری داشته باشید. دقت کنید کمبود منیزیم ، خواب شما را سبک و نا آرام می کند. شیر ، ماست، پنیر سرشار از کلسیم هستند. جوانه گندم، ماهی ، سیب، گردو، موز، جعفری، بادام ، فندق ، لیمو ، فلفل سبز سرشار از منیزیم هستند . اسید هوش را در جگر سیاه ، شیر و … جستجو کنید .
  4. میوه و سبزیجات ، فوائد زیادی دارند از همه مهمتر باعث شادابی ذهن شما می شوند. آنها را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید.
  5. در طول شبانه روز ، به مقدار زیاد آب مصرف کنید و هر روز یک تا دو لیوان ، آب میوه طبیعی میل کنید و از آب میوه های آماده صنعتی کمتر استفاده کنید.
  6. از صرف غلات حجیم مانند پفک و چیپس پرهیز کنید .
  7. از قرص ها و نوشابه های انرژی زا مطلقا استفاده نکنید.
  8. از غذاهای آماده بیرون منزل، حتی الامکان استفاده نکنید. همچنین از غذا های کنسرو شده که حاوی مواد نگهدارنده ی فنول هستند ، نیز تا جایی که امکان دارد ، استفاده نکنید .
  9. قند و شکر باعث دفع ویتامین های بی می شود، جذب کلسیم و منیزیم را مختل می کند ، سردرد و میگرن را تشدید می کند . نگرانی ، استرس و ترس را تشدید می کند، باعث بروز احساس ناگهانی عصبانیت و افزایش تپش قلب و احساس تردید و بی تصمیمی می شود. در دختران مشکلات عادت ماهانه را تشدید می کند . افراد را پس از خوردن دچار جهش انرژی و در ادامه دچار خستگی فوری ( دشارژ انرژی  می کند. این مواد ارزش غذایی و بهداشتی ندارند. بجای آنها از عسل یا خرما استفاده کنید
  10. نخوردن صبحانه کامل یا منظم ، باعث بروز پاره ای از مشکلات می شود .
  11. از صرف غذاهای چرب و سنگین و پر نمک پرهیز کنید صرف این غذا ها باعث افزایش مدت هضم و فعالیت معده ، خستگی و خواب آلودگ می شود. غذای فرد درس خوان باید کامل و در عین حال سبک و مقوی باشد.
  12. قبل از کنکور به هیچ وجه رژیم غذایی خود را تغییر ندهید و همان غذای عادی و همیشگی خود را صرف کنید.
  13. مراقب تغییرات وزن خود باشید، اضافه وزن یا کاهش وزن منشا مشکلات دیگری برای شما خواهند بود.
  14. هر روز صبحانه کامل داشته باشید . صبحانه کامل سه جز است: مواد لبنی مانند شیر، ماست یا پنیر ( توجه کنید که خامه جزو مواد لبنی محسوب نمی شود ) دوم- غلا مانندت : نان سوم – مقداری آب میوه مانند : پرتقال، انگور و …
  15. صرف صبحانه بطور منظم ، باعث افزایش شادابی و سرحالی و تامین انرژی برای استارت کار روزانه می شود. صبحانه ضروری ترین وعده ی غذایی افراد است چون پس از مدت طولانی ( خواب شب ) که سلول ها تغذیه نمی شوند و از سوی دیگر شدید ترین فعالیت افراد در هر صبحگاه آغاز می شود، که صبحانه نیاز به این انرژی فراوان را تامین می کند.
  16. در هنگام صرف غذا، به مسائل نگران کننده ، مشکلات از جمله مسائل تحصیلی و کنکور فکر نکنید.
  17. اگر دچار کم اشتهایی هستید این مسئله ممکن است دلایل گوناگونی داشته باشد نوع شایع آن در داوطلبان کنکور، بی اشتهایی عصبی است که معمولا در دختران شایع ترین است. این نوع بی اشتهایی ناشی از وزن و غذا نیست بلکه مشکلات فکری، اضطراب و افسردگی باعث بروز آن می شود. دختران بی اشتها گاها دچار قطع پریود می شوند. پوست آنها خشک و موهای آن ها نازک و شکننده می شود و حتی دچار ریزش موی سر می شوند. آنها گرسنگی خود را انکار می کنند . درمان این نوع بی اشتهایی دشوار است و باید از تغییر در عاد غذایی شروع کرد و مزاحمت های فکری و روحی را حتی الامکان برطرف ساخت.
  18. استرس باعث ناتوانی سیستم عصبی می شود و شما را آسیب پذیر می کند ، خواب شما را سبک و نا آرام می کند ، رژیم غذایی مناسب تا حدی می تواند به حل این مشکل کمک کند. در این رابطه آشامیدن مقدار کمی عرق کاتوره قبل از خواب ، نقش معجزه آسا دارد . خرما ، گل گاو زبان ، کاهش مصرف قند و شکر و رژیم غذایی حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ( در سبزیجات و میوه  به کاهش استرس و اضطراب شما تا حدی کمک می کند.
  19. گاهی با وجودی که شما فعالیت شدید ندارید اما احساس خستگی می کنید. این خستگی از نوع عصبی است که از میان میوه ها ، آب انار درمان کننده آن است.

نویسنده

نوشتهٔ پیشین
برای یک کنکور موفق باید این اصول را رعایت کنید!!!!
نوشتهٔ بعدی
چند توصیه برای خواب و استراحت داوطلبان کنکور !!

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× واتس آپ آزاده