بهترین روش مطالعه یکماه مانده به کنکور چیست؟؟!

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
جمع بندی
موثرترین روش مطالعه یک ماه آخر کنکور

لطفاً

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

تمام درسی که در دوران تحصیل خواندید یک طرف و درسی که در ماه آخر می خوانید در طرف دیگر!! البته پیشینه علمی و مطالعاتی شما نقش بسیار مهمی در کسب موفق تان خواهد داشت ولی مرتب کردن این مطالب در ذهن شماباعث می شود که این مطالب در دسترس قرار گیرند و امکان استفاده راحت از آن ها فراهم شود و در واقع شما می بایست درماه آخر این مرتب سازی را به بهترین نحو انجام دهید.

همان طورکه می دانید ما خاطرات بسیاری را از دوران کودکی و طفولیت بخاطر می آوریم و البته مطالب زیادی هم هست که نمی توانیم بیاد آوریم. شاید تفاوت اصلی بین این دو موضوع نحوه طبقه بندی و امکان دسترسی آن ها باشد یعنی مطالبی که بخاطر می آوریم در دسترس بوده و آن چه نمی توانیم بیاد آوریم در دسترس نیست. به همین دلیل لازم است شما در ماه آخر مطالبی را که فراگرفته اید مرتب کرده و برای آن ها امکان دسترسی فراهم کنید. مرتب کردن و در دسترس قراردادن مطالب راه های مختلفی دارد که شاید موثرترین شان بازیابی باشد .

موثرترین روش مطالعه یک ماه آخر کنکور
موثرترین روش مطالعه یک ماه آخر کنکور

بازیابی یعنی بخاطر آوردن آن چه که قبلا فراگرفته اید که به روش های مختلف مانند از بر گفتن یا ازبر نوشتن، خلاصه نویسی کردن، درخت دانش کشیدن، تمرین کردن و … انجام می شود که البته همه آن ها تقریبا زمان بر است اما یکی از موثرترین روش های بازیابی که خصوصا در یک ماه مانده به کنکور به مرتب سازی مطالب و ایجاد دسترسی برای آن ها در ذهن کمک شایانی می کند امتحان دادن است اما چه امتحانی؟ امتحانی که قرار است در نوعی دقیقا مشابهش یعنی کنکور شرکت کنید.شاید بدانید که سوالات کنکور درطول سنوات گذشته خیلی بهم شبیه و نزدیک بوده و هرساله سوالات کنکور با سوالات کنکور سال قبلش بیشترین قرابت و مشابهت را دارند. ضمنا در اکثر اوقات طراحان کنکور ملزم بوده که برای طرح سوال در هردرس تقریبا تمامی مباحث و سرفصل ها مربوط به آن را پوشش دهند یعنی وقتی که شما تمام سوالات یک درس در کنکور را بررسی می کنید گویی تمام کتاب ها و مباحث مربوط به آن درس را ورق زده و مرور می کنید.حال وقتی که یک مجموعه کامل سوال کنکوررا درست با شرایطی مشابه کنکور ( مشابهت فیزیکی یعنی پوشش ظاهری، صندلی و شرایط دمایی و محیطی مشابه و نیزمراقبت آزمونی مشابه و نیز زمانی کاملا مشابه کنکور)برگزار می کنید ضمن مرور و تثبیت تکنیک های برگزاری آزمون که بسیارهم مهم و تعیین کننده است گویی دارید تمام کتاب های درسی را از اول تا آخر ورق می زنید و ضمنا چون از مطالب مهم تعداد بیشتری تست در کنکور طرح می گردد با موضوعات و مباحث مهم بیشتر برخورد می کنید و اگر امتحان را جدی بگیرید در واقع با بیشترین تمرکز ممکن دارید مطالب را در ذهن خود بازیابی و مرتب می کنیدکه از هر روش دیگری برای تکمیل فرایند یادگیری موثرتراست.

آن که تمام تلاش خود را صرف کند به هرچی بخواهد می رسد. امام باقر
آن که تمام تلاش خود را صرف کند به هرچی بخواهد می رسد. امام باقر

پس بنا به وضعیت آموزشی خودمجموعه کاملی از سوالات کنکور سال های گذشته را در هفته حداقل یک بار برای دانش آموزان که حجم بسیار کمی از مطالب را خوانده اند(اول هر هفته) و دوبار برای دانش آموزانی که بیشتر مطالب را بخوبی خوانده اند(اول و وسط هفته) و حداکثرسه بار برای دانش آموزانی که همه مطالب را بخوبی خوانده اند( یک روز درمیان) را با رعایت تمام استانداردهای برگزاری و زمان بندی و نهایت دقت و تمرکز امتحان دهید. طوری تاریخ آزمون ها رادر ماه آخر تعیین کنید که هرچه به کنکور نزدیک تر می شوید سال نزدیک تر را امتحان دهید و در هفته قبل از کنکورهم کنکور سال گذشته راکه بیشترین مشابهت را با کنکور پیش رو خواهد داشت را امتحان دهید. اما آمادگی برای کنکور شامل دوبخش است یک بخش بازیابی و مرتب سازی که طی فرایندی که توضیح داده شد ( برگزاری امتحان و شبیه سازی و…)انجام می شود و یک بخش ترمیم و تکمیل یادگیری هم دارد که برای آن لازم است بلافاصله بعداز برگزاری هر آزمون درصد خود را در تمام درس ها مشخص کنید. وضعیت آموزشی خود را در مباحث هر درس تعیین کنیدو برای خواندن آن مباحث برنامه ریزی کنید.

هنگام برنامه ریزی به این نکات توجه فرمایید:

یک ماه آخر مانده به کنکور چه کنیم؟
یک ماه آخر مانده به کنکور چه کنیم؟
  1. مباحثی را که تا کنون نخوانده اید یا در یادگیری آن ها بسیار کند هستید را نخوانید. وقت خود را به مرور مطالبی که بلد هستید اما فراموش کرده اید اختصاص دهید و اطلاعات خود را تثبیت کنید.
  2. بعداز هر آزمون بعداز تعیین تکلیف مباحث تصور کنید که آزمون بعدی که امتحان خواهید داد کنکور است حالا خود را به بهترین نحو برای کنکور آماده کنید.
  3. لازم نیست که در زمان مشخص شده تا آزمون بعدی ،تمام مباحث مربوط به هر درس را بخوانید بلکه از هر درس چند مبحث را انتخاب کنید توجه داشته باشید که قرار است شما این کار را چندین با تکرار نمایید پس با تکرار این کار و با خواندن هربار چند مبحث از هر درس می توانید تمام مباحثی را که قرار است بخوانید مرور نمایید.
  4. درس های خواندنی را نسبت به گذشته بیشتر بخوانید.
  5. خلاصه نویسی ها تست های نشانه دار و سوالات نشانه دار شما بهترین مطالب برای دوباره خوانده شدن دراین دوران است پس از آن ها بخوبی استفاده کنید.
  6. مباحثی را که قبلا حذف کرده ایدرا چه در زمان امتحان دادن و چه در زمان مرور کردن مطالعه نکنید.
  7. با تکرار آزمون ها و روش توضیح داده شده مرتب مباحث بیشتری را تثبیت کنید و وضیت خود را بهبود بخشید.
  8. در هفته ماقبل کنکور با ورق زدن کتاب ها دیدن اشکال و فرمول ها و نیز بخاطر آوردن اطلاعات در تک تک مباحث آمادگی خود را تکمیل کنید.
  9. 1 روز قبل از کنکور درس نخوانید و با خوش گذاری کنار خانواده و افرادی که از معاشرت با ایشان لذت می برید با روحیه ای مناسب به استقبال کنکور بروید

منبع: پژمان عبداللهیان

نویسنده

نوشتهٔ پیشین
آیا در جلسه کنکور به همه سوالات پاسخ دهیم؟؟؟!
نوشتهٔ بعدی
چرا درسامو فراموش می کنم؟؟؟!

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× واتس آپ آزاده