بهترین راهکارهای مدیریت زمان چیست؟

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
انگیزشی, زنگِ مشاوره
بهترین روش های مدیریت زمان

لطفاً

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

مدیریت زمان یا Time management یکی از دغدغه های مهم افرادی است که می خواهند از وقت و زمان خود به خوبی استفاده کنند. افراد موفق به خوبی می دانند که اگر نتوانند وقت خود را به خوبی مدیریت کنند نه تنها ادامه موفقیت ممکن نیست بلکه با شکست و افت قابل توجهی نیز مواجه خواهند شد. مدیریت زمان مانند بسیاری از موارد دیگر برای هر فرد اختصاصی و مطابق با ویژگی ها و کارهای هر فرد تنظیم می شود و نسخه ای یکسان را برای همه نمی توان پیچید!

اما آنچه در بین افراد مختلف یکسان است اصول مدیریت زمان است و نیاز است همه ی افرادی که می خواهند زمان خود را مدیریت کنند و به موفقیت برسند این اصول را بدانند.

در اغلب دانش آموزان و داوطلبان کنکوری مشکلاتی در زمینه مدیریت زمان وجود دارد و متاسفانه اغلب راهکار های مدیریت زمان را نمی دانند و زمان خود را صرف کارهای متفرقه می کنند و یا بیش از حد وقت خود را صرف موردی خاص می کنند و این می تواند زمینه ساز شکستی بزرگ در غول کنکور شود. بنابراین نیاز دیدیم که در این مورد تجربه های خود را به شما بیاموزیم

مدیریت زمان چیست؟

مدیریت زمان چیست؟

مدیریت زمان یک نوع مهارت است که دغدغه مهم بسیاری از افراد است و افراد زیادی به دنبال راهکار های آن هستند تا با مدیریت زمان نتایج مطلوبی کسب کنند.هوشمندانه کار کردن در مدت زمانی که در اختیار داریم و بالا بردن کیفیت عملکرد در زمان مشخص را مدیریت زمان می گویند. در واقع مدیریت زمان به این معناست که چطور بین زمانی که در اختیار داریم و کارهایی که داریم رابطه ای منطقی ایجاد کنیم و همه کارهایی که داریم را چطور در زمان مشخصی انجام دهیم.  در واقع ما می خواهیم از وقت خود با مدیریت زمان به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم و کارهای عقب افتاده و جامانده نداشته باشیم.

فواید مدیریت زمان را بشناسید:

همه ما با فواید مدیریت زمان تا حدودی آشنایی داریم، ما در اینجا به ذکر چند فایده مدیریت زمان برای دانش آموزان و داوطلبان کنکوری می پردازیم:

 یک داوطلب کنکوری را در نظر بگیرید که به خوبی می تواند از وقت خود استفاده کند و با اصول مدیریت زمان آشناست چنین فردی:

  • هر درس را به موقع و سروقت می خواند.
  • برای تمام فعالیت های خود برنامه ریزی می کند و اهمال کاری نمی کند و نیازی به برنامه ریزی فشرده و سخت برای جبران اهمال کاری های خود ندارد
  • برای هیچ درسی وقت کم نمی آورد و عقب نمی افتد.
  • در  مطالعه هیچ درسی زیاده روی نمی کند.
  • نیازی ندارد به علت کمبود وقت درسی را کنار بگذارد
  • و در آخر موفقیت در کنکور!!!

چگونه زمان خود را مدیریت کنیم:

1. زمان خود را بدانید:

شما 24 ساعت در طی یک شبانه روز زمان دارید و به طور مثال 8 ساعت می خوابید و 6 ساعت هم به مدرسه می روید پس ده ساعت دیگر زمان دارید که از این زمان 2 ساعت را برای انجام امور شخصی کنار می گذارید و در نهایت 8 ساعت وقت برای درس خواندن دارید.

پس لازم است ابتدا کل زمانی را که برای مطالعه دروس دارید را بدانید تا بتوانید باقی مراحل را اجرا کنید.

2. از افراط و تفریط پرهیز کنید:

به شما توصیه می کنیم از افراط و تفریط در مدیریت زمان پرهیز کنید، بطور مثال برخی داوطلبین کنکوری از ساعت خواب و استراحت خود کم می کنند تا ساعت مطالعه خود را اضافه کنند این نوعی افراط در مطالعه است.

باید به این نکته توجه کنید که کنکور امتحانات مدرسه شما نیست که با کم خوابی شب امتحان رفع و رجوع شود. شما نمی توانید 9 ماه بی خوابی به خود تحمیل کنید پس افراط نداشته باشید.

برخی داوطلبان از آن ور بوم می افتند و تفریط زیادی دارند، بطور مثال داوطلبینی که فعالیت های غیرضروری مثل فیلم دیدن های طولانی را در برنامه خود می گنجانند و از زمان درس خواندنشان کم می کنند دچار تفریط شده اند.

پس سعی کنید واقع بینانه زمان خود را مشخص کنید و از افراط یا تفریط بپرهیزید.

3. اولویت بندی کنید:

شناخت اولویت مهمترین قسمت در مدیریت زمان است. شما باید بدانید اولویتتان چیست. دانش آموزان با دو نوع اولویت بندی مواجه می شوند:

  1. اولویت بندی در مورد اینکه اولویتشان درس خواندن است یا سایر فعالیت ها
  2. اولویت بندی مطالعه دروس مختلف در یک روز یا یک زمان خاص
1. اولویت بندی در مورد درس خواندن یا سایر فعالیت ها

شما باید این مسئله را کاملا برای خودتان روشن کنید که آیا اولویتتان درس خواندن است یا سایر فهعالیت هایتان!! وقتی به دانش آموزان این نکته را یادآور می شویم عنوان می کنند: “این چه سوالی است؟ خب معلوم است که اولویتم درس خواندن است” باید به این موضوع توجه کنید که اگر اولویتتان درس خواندن است پس باید کل سال تحصیلی یا مدت زمان مانده تا کنکور زندگیتان حول محور درس خواندن باشد و درس خواندن را به کارهای دیگر ترجیح دهید و تا حد زیادی از فعالیت های دیگر دوری کنید.

2.اولویت بندی مطالعه دروس مختلف در یک روز یا زمان خاص

اولویت بندی مطالعه دروس مختلف در یک روز به این معنی است که شما دقیقا مشخص کنید که کدام درس مهم تر است و باید حتما مطالعه شود. البته این بدین معنی نیست که همه دروس برنامه خود را در یک روز مطالعه نکنید بلکه به این معنی است که اگر کاری برای شما پیش آمد یا مشکلی داشتید سردرگم نشوید و بدانید کدام درس مهم تر است و باید همان روز مطالعه شود و کدام درس را می توان در روز دیگری هم مطالعه کرد و نخواندن آن در وقت معین ضرر کمتری دارد.

4. پیش نیاز ها را در نظر بگیرید:

به طور مثال مبحثی عربی از دوازدهم را می خوانید که باید به عربی پایه هم مسلط باشید و بدون خواندن مطلب پایه آن نمی توانید به این مبحث هم مسلط شوید، پس کارهای بی فایده را کنار بگذارید و حتما پیش نیاز ها را رعایت کنید.

5. کارها را به دقایق آخر نسپارید:

هر کاری را در زمان خود انجام دهید و هیچ کاری را به دقایق آخر نسپارید. حتما برای هر کاری زمانی مقرر کنید و برنامه بریزید و طبق برنامه خود عمل کنید.

هرگز به بهانه اینکه هنوز وقت دارید تنبلی نکنید. نگذارید تنبلی برایتان عادت شود. هرکار را در زمان مخصوص خودش و با کیفیت انجام دهید. به بهانه بالا بردن سرعت از کیفیت کارهای خود دست نکشید.

یادتان باشد هدف شما موفقیت در کنکور است نه صرفا خواندن و تمام کردن دروس!

6. دفتر برنامه ریزی داشته باشید:
برنامه ریزی در مدیریت زمان
برنامه ریزی برای مدیریت بهتر زمان

دفتر برنامه ریزی داشته باشید و علاوه بر ثبت کارهای روز بعد، در دفتر محلی را برای سنجش برنامه های روزی که سپری کرده اید، اختصاص دهید. خودتان را بسنجید که تا چه اندازه کارهایی که برای آن برنامه ریزی کرده اید را انجام داده اید و تا چه اندازه به برنامه خود پایبند بوده اید. با اینکار شما اشتباهات خود را متوجه خواهید شد و سعی می کنید آن ها را تصحیح کنید. با این کار خودتان را به تنبیه خودتان وادار می کنید!

7. انعطاف داشته باشید:

اگر مشکلی برایتان پیش آمد و کاری را نتوانستید انجام دهید خودتان را سرزنش نکنید. برخی دانش آموزان وسواس زیادی در این مورد پیدا می کنند و اگر کاری را نتوانستند در زمان تعیین شده انجام دهند از خود ناامید می شوند و همه چیز را کنار می گذارند.

شما جز این دسته از دانش آموزان نباشید و این را بدانید که قرار نیست تمام روز ها و تمام کارها طبق برنامه پیش روند. گاهی ممکن است عقب بیوفتید یا اینکه شرایطی خاص برای شما پیش آید، این موارد کاملاً طبیعی است و ناامید نشوید و به کار خودتان ادامه دهید.

در این مقاله سعی کردیم اصول مدیریت زمان را برای شما توضیح دهیم. امیدواریم که برای شما مفید بوده باشد.

نویسنده

نوشتهٔ پیشین
راز های موفقیت از زبان رتبه های برتر کنکور سراسری
نوشتهٔ بعدی
ترک اعتیادی به نام فضای مجازی!!!!!

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× واتس آپ آزاده