9 علت در بی علاقگی به درس خواندن

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
انگیزشی
دلایل مهم درس نخواندن

لطفاً

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

عوامل بی انگیزگی در مطالعه
آموزش عوامل بی انگیزگی در مطالعه
تنبلی در همه کارها می تواند به سراغ ما بیاید، حتی در زمانی که می خواهیم شروع به درس خواندن کنیم این حالت برای ما به وجود خواهد آمد.در این حالت یک عامل درونی و بیرونی سبب می شود که رغبتی برای مطالعه کردن نداشته باشیم و به نوعی از آن فراری باشیم،که این احساس می تواند در تمام مقاطع تحصیلی به سراغ ما بیاید در این مطلب به دلایل مهم بی انگیزگی در مطالعه اشاره خواهد شد یا ما همراه باشید.

دلایل درس نخواندن

1-انگیزه کافی ندارید.

در ابتدا اهدافتان را پیدا کنید و چرایی درس خواندن و ارتباط آن با اهدافتان در آینده را مرتبط کنید در این صورت به راحتی می توانید بر تنبلی و بی انگیزگی خود غلبه نمایید.

2-فکر می کنید نمی توانید کلیه مطالب را بخوانید.

کاملا صحیح است که در سال کنکور شما میبایست امتحانات پایه دوازدهم را بدهید و علاوه بر اینکه امتحانات را باید پاس کنید  و دروس سال قبل را برای کنکور بخوانید، اما با برنامه ریزی صحیح،درس خواندن مستمر،ساعات مطالعاتی با کیفیت خواهید توانست بر تمامی مطالب مسلط شوید.

3-کمال گرا هستید

مثلا انتظار دارید در ابتدای راه روزی 50 ساعت درس بخوانید ولی این طرز فکر بسیار اشتباه است، زیرا شما بایستی همان تعداد صفحات را از روزی 10 صفحه شروع کنید تا به میزان صفحه دلخواه برسید به عبارت دیگر اهدافتان را کوچکتر کنید تا آرام به پیشرفت مد نظر برسید.
دلایل تنبلی در درس خواندن
آموزش دلایل تنبلی در درس خواندن

4-درس ها را به خوبی متوجه نمی شوید.

به دلایل مختلف از جمله سطحی خواندن،عمقی نخواندن،تست نزدن،تعدد منابع یا نداشتن منبع مناسب و…ممکن است درس را خوب یاد نگیرید پس ابتدا دلایل یادگیری خود را شناسایی کنید سپس در صدد رفع آن بر بیایید.

5-کمبود اعتماد به نفس دارید

هنگامی که خود را از هدفی کوچکتر می بینیم ترجیح می دهیم که به سراغ آن نرویم. اما این تفکر بسیار اشتباهی است. به توانایی هایتان ایمان داشته باشید و به جای فرار از درس خواندن با شجاعت به سراغ آن بروید و مطمئن باشید که هیچ تلاشی بی نتیجه نخواهد بود.

6-فشارهای روحی

وجود مشکلات و سختی ها بخش اجتناب پذیر زندگی ماست. در چنین شرایطی احتمالا درس خواندن دشوار خواهد بود و طبیعتا می تواند به بی حوصلگی و فرار از درس خواندن منجر شود. اما متاسفانه زمان ما کمتر از آن است که آن را صرف غصه خوردن و زانوی غم بغل گرفتن کنیم.
سعی کنید روحیه خود را دوباره بدست آورید. با کسی که احساس نزدیکی می کنید درد و دل نمایید و راهنمایی بگیرید. علاوه بر این می توانید احساستان را روی کاغذ بنویسید و سپس آن را مچاله یا دور بی اندازید. صحبت با یک مشاور در چنین مواقعی نیز گزینه بسیار خوبی است.

7- قانون پنج دقیقه راهی برای رفع مشکل فرار از درس خواندن

همه می دانیم که شروع هر کاری سخت ترین مرحله آن است. این مسئله در مورد درس خواندن نیز می تواند رخ دهد. اینکه مدام مطالعه را به تعویق بی اندازیم و از انجام آن منصرف شویم، یعنی اینکه هیچوقت قصد نداریم آن را انجام دهیم.
طبق قانون پنج دقیقه در چنین مواقعی خود را ملزم کنید تا پنج دقیقه به مطالعه بپردازید. اگر در این پنج دقیقه همچنان احساس کردید می توانید ادامه دهید، پنج دقیقه دیگر به آن اضافه کنید و به همین ترتیب تکرار کنید. در غیر اینصورت کمی استراحت کنید و دوباره یک پنج دقیقه به اضافه یک دقیقه دیگر تنظیم کنید.

8- دوستان هدفمند و درس خوان داشته باشید

محیط تاثیر فراوانی در برانگیختن شما برای درس خواندن دارد. برخی از دوستان خود را به سرگرمی های دیگری مشغول می کنند و ممکن است شما را نیز دعوت به همراهی کنند. این باعث دور شدن از فضای مطالعه می شود و در شما بی علاقگی به وجود می آورد ،در مقابل سعی کنید با دوستانی معاشرت داشته باشید که دائما دغدغه مطالعه داشته باشند.

9- گوشی را یک مزاحم تلقی کنید

مزیت ها و خوبی های تلفن و گوشی همراه بر کسی پوشیده نیست. اما این دستگاه کوچک گاهی شما را آنچنان سرگرم می کند که کنترل زمان از دستتان می رود. بعلاوه، به دلیل جذابیت و مشغله های ذهنی که با خود به همراه می آورد شما را دائم وسوسه می کند.
به منظور غلبه بر این عادت، برای خود برنامه ریزی کنید و ساعات مشخصی را برای سر زدن به گوشی تعیین کنید. اگر به فضاهای اجتماعی اعتیاد دارید، انتظار نداشته باشید که آن را یک مرتبه کنار بگذارید. گام به گام و  به تدریج خود را به شرایط جدید عادت دهید.
علت های بی علاقگی در مطالعه
آموزش علت های بی علاقگی در مطالعه

نتیجه گیری

هیچ دلیلی درس نخواندن شما را توجیه نمی کند ، بنابراین بهانه هایتان را کنار بگذارید و درس خواندن را شروع کنید و با شناسایی نقاط ضعفتان و تقویت آن موفقیت برایتان حتمی خواهد بود.
برای شما عزیزان آرزوی موفقیت دارم.

 

نویسنده

نوشتهٔ پیشین
8 تغییر عجیب در کنکور
نوشتهٔ بعدی
12 تکنیک عالی برای به آرامش رسیدن

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× واتس آپ آزاده