داوطلبینی که تابستان را از دست داده اند بخوانند!

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
زنگِ مشاوره
1 دیدگاه
بهترین راه جبران تابستان برای کنکوری ها

لطفاً

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

خیلی از کنکوری های امسال در تابستان درس نخوانده اند و الان چون می بینند که باقی رقبا تابستان را درس خوانده اند نا امید می شوند و شروع به سرزنش خود می کنند که چرا تابستان را درس نخوانده و الان از سایر رقبا عقب افتاده اند. همین نا امیدی باعث بی انگیزگی و رسیدن به این باور در آن ها می شود که دیگر وقت کافی ندارند و موفق نخواهند شد و کلا درس خواندن را کنار می گذارند.

جبران تابستان برای کنکوری ها
بهترین روش جبران تابستان برای کنکوری ها

 

اگر شما هم جز این دسته از داوطلبین کنکور هستید باید به شما بگویم اگر به سرزنش خود ادامه دهید ترستان به حقیقت می پیوندند. درست است که فرصت خوب تابستان را از دست داده اید و الان کمی عقب هستید ولی این دلیل نمی شود که نتوانید موفق شوید. این را به تجربه می گوییم کسانی که از کنکور عقب افتاده اند تلاش بیشتر و انگیزه بیشتری دارند و اکثرا هم موفق می شوند. نگران درس های عقب افتاده باشید ولی نا امید نباشید.

افتادن از این ور بام!!

خیلی از داوطلبان وقتی این جملات را از مشاور می شنوند از آن طرف بام می افتند و می گویند پس اگر حالا هم شروع نکنم مطمئا می توانم بعدا جبران کنم. باید بگوییم که این تصور اشتباهی است چرا که:

اولا: شما تابستان را از دست داده اید و کاری نمی شود کرد و مشاور سعی می کند برای باقی وقت شما بدون سرزنش شما برنامه ریزی کند نه اینکه شما وقت اضافه دارید.

دوما با توجه به حجم کتب درسی و مباحث کنکور و نیازی که به آموزش دقیق و مفهومی و بعد از آن تست زنی تا رسیدن به تسط است، هرچه وقت بیشتری داشته باشید نتیجه بهتری می گیرید.

با این حال ما به شما می گوییم هنوز وقت کافی برای رتبه های خوب و حتی رتبه برتر شدن دارید و کافیست شروع کنید و با قدرت ادامه دهید. سعی کنید شروع طوفانی نداشته باشید. آهسته جلو روید و به تدریج به ساعات مطالعه خود اضافه کنید و گام به گام به موفقیت نزدیکتر شوید.

جو زدگی را کنار بگذارید!!

سعی نکنید در مدت کم و سریع بخواهید تمام مطالبی که باید تابستان می خوانده اید را جبران کنید. این کار فقط باعث دل زدگی و خستگی شما از درس می شود. به طور مثال دانش آموزی که تا قبل از آن چهار ساعت در روز درس می خوانده است حالا برای جبران کم کاری تابستان برنامه ای می ریزد و با روزی ده ساعت مطالعه شروع می کند. این دانش آموز نهایتا هفته اول خسته می شود و قید درس خواندن را می زند. همانطور که گفته اند سنگ بزرگ نشانه نزدن است.

پس سعی کنید برنامه های پر حجم را کنار بگذارید و به جای اینکه بخواهید در مدت کمی این عقب افتادگی را جبران کنید سعی کنید در طول مدت این عقب افتادگی را به برنامه خود اضافه کنید تا هم خسته نشوید و هم بتوانید به درستی عقب ماندگی خود را در این دروس جبران کنید.

آهسته و پیوسته پیش روید!!

اگر خودتان برنامه ریزی می کنید باید بدانید که درست است که نیاز به تلاش بیشتری نسبت به بقیه داوطلبینی که تابستان را درس خوانده اند دارید اما باید آهسته و به طور مداوم این عقب افتادگی را جبران کنید و از جو زدگی پرهیز کنید. اگر خودتان برنامه ریزی می کنید و ساعت مطالعه شما 6 ساعت در روز است سعی کنید هفته ای یک ساعت به ساعت مطالعه خود اضافه کنید و عجله ای برای بالا بردن ساعت مطالعه خود نداشته باشید. هرچه جو زدگی بیشتری در ابتدا داشته باشید با احتمال بیشتری زودتر ناامید می شوید و زودتر دست از تلاش می کشید.

کیفیت را فدای کمیت نکنید!!

اشتباه دیگری که داوطلبان می کنند این است که چون تصور می کنند وقت کمی دارند مطالب را سطحی می خوانند و فقط هدفشان این است که مطالب را زودتر تمام کنند. باید بگوییم درس نخواندن از این روش بهتر است چرا که اگر شما درسی را نخوانید حداقل به سوالات آن جواب نمی دهید و نمره منفی نمی گیرید اما با سطحی خوانی و پایین آوردن کیفیت مطالعه، تصور می کنید که درس را خوانده اید و سعی دارید تست های آن را پاسخ دهید و با درصد های صفر و حتی منفی مواجه می شوید.

به این نکته توجه داشته باشید که خواندن 60 درصد مطالب با عمق 100 درصد بهتر از خواندن 100 درصد منابع با عمق 60 درصد است. 

شما دنبال نتیجه خوب هستید نه تمام کردن مطالب!!

جمع بندی:
  • نگران نباشید و همین امروز شروع کنید.
  • شروعی تدریجی داشته باشید و از برنامه های با حجم زیاد استفاده نکنید.
  • از جو زدگی پرهیز کنید.
  • به تدریج به ساعات مطالعه خود اضافه کنید.
  • برای بالا بردن ساعت مطالعه خود به طور ناگهانی این کار را نکنید و هفته ای یک ساعت اضافه کنید.
  • به سریع تمام کردن و مطالعه دروس فکر نکنید و تمرکزتان را روی خواندن با کیفیت و بازدهی بالا بگذارید و از خواندن های طوطی وار پرهیز کنید.

 

نویسنده

نوشتهٔ پیشین
دانشگاه های پذیرنده رشته پرستاری!!
نوشتهٔ بعدی
چطور ساعت مطالعه خود را افزایش دهید؟؟!

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× واتس آپ آزاده