معرفي رشته پرستاري و بازار کار و درامد

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
علوم تجربی, معرفی رشته
معرفی رشته پرستاری و بازار کار و درامد

لطفاً

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

یکی از عوامل موفقیت در هر رشته علاقه مندی به آن رشته است. لازمه این علاقه شناخت کامل آن رشته و مزایا و معایب آن است. رشته پرستاری جزء رشته های پرتقاضای کنکور تجربی است که داوطلبین زیادی این رشته را انتخاب می کنند. بنابراین لازم دیدیم که در این مقاله به معرفی این رشته بپردازیم:

معرفی پرستاری

پرستاری یکی از رشته های پیراپزشکی می باشد که مقطع کارشناسی آن 4 سال می باشد. محیط کار پرستاری در مقطع کارشناسی اغلب بیمارستان ها می باشد.

واحد های رشته پرستاری در مقطع کارشناسی

در مجموع 130 واحد به اضافه ی گذراندن کارگاه های مختلف در طول ترم های مختلف تحصیلی می باشد. این واحد ها شامل دروس تئوری و عملی که به صورت کارآموزی و کارورزی هستند می باشد. دروس پایه شامل میکروب شناسی، انگل شناسی، بیوشیمی، ایمونولوژی و فیزیولوژی می باشد که معمولا در دوترم اول ارائه خواهند شد. دروس تخصصی آن شامل دروس داخلی جراحی (برونر)، آناتومی، پرستاری بزرگسالان و سالمندان، پرستاری کودکان، پرستاری مراقبت های ویژه (ICU , CCU)، پرستاری سلامت فرد و جامعه و پرستاری بهداشت روان و … می باشد که این دروس به همراه کارآموزی می باشند.

از کی دانشجویان پرستاری وارد محیط بیمارستان می شوند؟

دانشجویان پرستاری از ترم 3 وارد محیط بیمارستان و کارورزی خواهند شد البته قبل از آن آموزش های اولیه را در درسی به نام پراتیک خواهند دید.

از کی دانشجویان پرستاری می توانند کار کنند؟
معرفی رشته پرستاری
بهترین اطلاعات در مورد رشته پرستاری و بازار کار و درامد

دانشجویان پرستاری با شروع ترم هفت می توانند در بیمارستان های دولتی به عنوان نیروی دانشجو و اوتی ( ساعتی) شروع به کار کنند البته باید گفت که طبق قانون دانشجویان فقط می توانند 100 ساعت در ماه کار کنند و حقوق بسیار ناچیزی به آن ها داده می شود (حدود 600 هزار تومان) ،البته در یک ماه اخیر خبرهایی از افزایش حقوق دانشجویان پرستاری منتشر شده است. همچنین دانشجویان پرستاری می توانند در کلینیک ها و درمانگاه های مختلف کار کنند و حقوقشان مانند یک پرستار فارغ التحصیل است.

مشکلات و سختی های پرستاری:

یکی از مواردی که اکثر پرستاران آن را جز سختی های رشته پرستاری می دانند، شیفت های شب این رشته می باشد. از دیگر سختی ها می توان حقوق کم در برابر کاری که انجام می دهند، کارانه کم و پرداخت های اضافه کاری با تاخیر و کم می باشد. پرستاری یکی از رشته هایی است که علاوه بر مهارت زیادی که باید در انجام امور تخصصی مربوطه داشت، صبر زیادی هم می طلبد. درک کردن بیمارانی که به دلیل بیماری کم حوصله شده اند و همراهانی که به دلیل بیماری عزیزشان عصبی و افسرده می باشند و ممکن است برخورد تندی داشته باشند علاوه بر هنر پرستاری، هنر صبر نیز می خواهد. باید عاشق این رشته بود و هدفی جز کمک به مردم نداشت و به معنای واقعی کلمه فداکار بود.

طرح پرستاری:

پرستاران بعد از اتمام دوران تحصیل باید 2 سال را به عنوان نیروی طرحی در بیمارستان ها بگذرانند که در این دوسال حقوق دریافت می کنند و بیمه خواهند بود. البته براساس نیاز بیمارستان و شرایط موجود می توان طرح را تمدید کرد. طرح پرستاری اجباری است و تا اتمام طرح مدرک کامل به شما تعلق نخواهد گرفت. البته الان زمزمه هایی برای اختیاری کردن طرح وجود دارد که هنوز قطعی و مصوب نیست.

گرایش های ارشد:

گرایش های ارشد پرستاری:

  1. ویژه ( برای انتخاب این گرایش باید حداقل دو سال سابقه کار داشته باشید.)
  2. اورژانس
  3. داخلی-جراحی
  4. کودکان
  5. روان پرستاری
  6. بهداشت
  7. نوزادان
بازار کار پرستاری در ایران:

بازار کار پرستاری در ایران نسبت به سایر گروه پیراپزشکی بهتر و تقریبا خوب است. البته امید داریم با حذف شرکت های پرستاری و عقد قرارداد و استخدام نیرو توسط خود دانشگاه علوم پزشکی که این روزها مطرح است، بازار کار این رشته خیلی بهتر شود.

محل های کار رشته پرستاری:

برخلاف تصوری اکثریت عموم که تصور می کنند محیط کار پرستاری فقط در بیمارستان ها می باشد محیط کار پرستار می توانند بیمارستان ها، درمانگاه ها، خانه های بهداشت، به عنوان مراقب سلامت، کلینیک ها و پاراکیلینیک ها ، ادارات و سازمان های پرستاری و همچنین به عنوان مربی در دانشکده های پرستاری است.

ساعت کاری:

اگر جز آن دسته از افرادی هستید که تعطیلات برایتان مهم است باید قید این رشته را بزنید چرا که در پرستاری تعطیلات مفهومی ندارند. شما ممکن است لحظه سال تحویل در بیمارستان سپری کنید یا هر لحظه مهم دیگری. برای هر پرستار در ماه معمولا تعداد شیفت های معینی وجود دارد که براساس شرایط هر بیمارستان و … ممکن است کمی متغیر باشد.

بازار کار ارشد پرستاری:

شما با کارشناسی ارشد در رشته پرستاری می توانید در ادارات و سازمان های پرستاری، در دانشکده های پرستاری به عنوان استاد و یا در بیمارستان به عنوان هدنرس (سرپرستار) و یا حتی سوپروایزر و در بخش های پرستاری بیمارستان و … مشغول به کار شوید.

امیدوارم که این مطالب به شما در تصمیم گیری کمک کند، در صورتی که سوالی در رابطه با این رشته دارید می توانید کامنت بگذرید و حتما پاسخ داده خواهد شد.

نویسنده

نوشتهٔ پیشین
اگر قصد ماندن پشت کنکور را دارید باید این مطالب را بدانید!!!!
نوشتهٔ بعدی
هر آنچه باید در مورد رشته مامایی و بازار کار و درامد آن بدانید!!

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× واتس آپ آزاده