هر آنچه باید در مورد رشته مامایی و بازار کار و درامد آن بدانید!!

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
علوم ریاضی, معرفی رشته
معرفی رشته مامایی و بازار کار و درامد

لطفاً

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

رشته مامایی یکی از رشته های پرمتقاضی در کنکور تجربی است که درصد زیادی از داوطلبین  علاقه خاصی به آن نشان می دهند و معمولا این رشته بازار داغی دارد با این حال این رشته سختی ها و مشکلات خود را دارد و نیاز است که قبل از ورود به این رشته اطلاعاتی در مورد آن داشته باشید. اگر شما هم یکی از علاقه مندان این رشته می باشید می توانید برای شناخت بهتر و انتخاب عاقلانه تر این مقاله را بخوانید.

تعریف مامایی:

تعریف رشته مامایی
معرفی رشته مامایی براساس جدید ترین اطلاعات

 

مامایی دانشی است که بر مشاهده، آموزش، پیشگیری، تحقیق، تشخیص و درمان استوار است. خدمات این رشته از قبل از بارداری شروع شده و تا پس از زایمان و 6 سالگی کودک ادامه پیدا می کند.

واحد های درسی:

در کارشناسی رشته مامایی دانشجویان 137 واحد درسی را می گذرانند که شامل واحد های علوم پایه و دروس تخصصی می باشند. واحد های علوم پایه شامل 20 واحد است که مواردی مثل میکروب شناسی، انگل شناسی، بیوشیمی، فیزیولوژی، سلول و بافت شناسی، ایمنی شناسی و … را شامل می شوند.

دروس تخصصی پرستاری شامل فیزیوپاتولوژی و بیماری های داخلی 1 و 2، رادیولوژی، سونوگرافی و الکترولوژی در مامایی و زنان، مدیریت در مامایی، یماری های زنان و ناباروری،بار داری و زایمان 1 و 2 و3 ، نشانه شناسی و معاینات فیزیکی و بهداشت مادر و نوزاد و اصول روانپزشکی در مامایی و … می باشد

وظایف یک ماما:

برای رشته مامایی یک سری وظایف تعریف شده وجود دارد و به نسبت دانشی که دارند قادر به انجام تمام امور نیستند و در این موارد متخصص زنان به کمک مامایی می آید.

البته این بدین معنا نیست که فارغ التحصیلان این رشته به تنهایی قادر به ویزیت بیماران نیستند بلکه به این معنی است که با توجه به مجوز های رشته خود می توانند به انجام امور تخصصی رشته خود بپردازند.

وظایف یک ماما به شرح زیر است:

  1. انجام عمل زایمان طبیعی
  2. تحلیل تست پاپ اسمیر
  3. تست های Prenatal و تحليل آنها
  4. اموزش های قبل، حین و بعد از بارداری
  5. درمان عفونت ها زنان
  6. معاینه فیزیکی نوزاد
  7. مراقبت های نوزاد
  8. مراقبت های قبل و حین و بعد از بارداری
  9. درمان مشکلات نوزادان
  10. و ….

طرح مامایی:

بروز ترین اطلاعات در مورد طرح مامایی
ارائه طلایی ترین اطلاعات در مورد طرح مامایی

طرح این رشته اگر در مراکز استان گذرانده شود 2 سال و اگر در روستاها و مناطق محروم گذرانده شود 1 سال است. در واقع بسته به محل کار متفاوت است. در طرح حقوق و مزایا شامل فارغ التحصیلان خواهد شد که معمولا بین 3-5 میلیون تومان می باشد. امکان تمدید طرح نیز با توجه به نیاز بیمارستان و مجوز های دانشگاه علوم پزشکی منطقه وجود دارد.

گرایش های ارشد مامایی:

گرایش های ارشد مامایی بسیار جالب و با توجه به توسعه مراقبت های بارداری و زایمان و بالا رفتن سطح آگاهی عمومی در رابطه با فرزند اوری و مراقبت های قبل و حین و بعد از بارداری و مراقبت های نوزادان و کودکان بسیار کار امد هستند و بازار کار خیلی خوبی دارند.شامل دو دسته کلی مشاوره و آموزش می باشد که به شرح زیر می باشد:

  1. کارشناسی ارشد گرایش مامایی جامعه نگر
  2. کارشناسی ارشد گرایش باروری
  3. کارشناسی ارشد گرایش مدیریت مامایی
  4. کارشناسی ارشد گرایش مشاوره در مامایی
  5. کارشناسی ارشد گرایش آموزش مامایی
  6. کارشناسی ارشد گرایش مامایی قانونی

بازار کار در ایران:

یک ماما بعد از فارغ التحصیلی و گذراندن طرح می تواند در بیمارستان، در طرح پزشک خانواده به عنوان مراقب سلامت، در مراکز بهداشت، زایشگاه ها، مربی بهداشت مدارس، درمانگاه ها و … مشغول به کار شود. در ایران تقریبا در بیمارستان ها این رشته اشباع شده است و تقریبا درخواست بیمارستان ها و استخدامی ها کم است با این حال هنوز کاملا اشباع نشده است اما در مراکز دیگر هنوز اشباع نشده و می توان به راحتی مشغول به کار شد.

مزیت مامایی:

یکی از بهترین و مهمترین مزایای این رشته وجود استقلال در آن است چرا که پس از گذراندن طرح و دوره کارشناسی به فارغ التحصیلان این رشته مجوز تاسیس مطب داده خواهد شد و می توانند به طور مستقل فعالیت کنند. در واقع یک ماما پس از فارغ التحصیلی می تواند به طور مستقل مطب بزند و به ویزیت مادران باردار و خانم ها بپردازد. البته این بدین معنی نیست که فارغ التحصیلان این رشته نمی توانند در بیمارستان و مراکز دیگر مشغول به فعالیت باشند بلکه می توانند در کنار مطب داشتن یا بدون داشتن مطب در بیمارستان ها مشغول به فعالیت شوند.

در صورتی که سوالی در مورد این رشته دارید می توانید کامنت بگذارید. حتما توسط مشاوران سایت پاسخ داده خواهد شد.

موفق باشید.

نویسنده

نوشتهٔ پیشین
معرفي رشته پرستاري و بازار کار و درامد
نوشتهٔ بعدی
بودجه بندی موضوعی عربی کنکور چیست؟!

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× واتس آپ آزاده