معرفی رشته هوشبری و بازار کار

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
معرفی رشته
کامل ترین اطلاعات در مورد رشته هوشبری و بازار کار و درامد

لطفاً

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

رشته هوشبری یکی از رشته های زیر گروه پیراپزشکی می باشد که هر ساله در میان داوطلبان کنکور طرفداران زیادی دارد. جذابیت این رشته باعث شده است که یکی از رشته های پر تقاضا در میان گروه علوم تجربی باشد و می توان گفت انتخاب خوبی برای آینده داوطلبان می باشد. از این رو، تصمیم گرفتیم با معرفی این رشته و بازار کار آن در انتخابی درست به شما کمک کنیم.

بسیاری از داوطلبان که علاقه زیادی به گروه پزشکی دارند و رتبه مناسب این رشته ها را ندارند، پیشنهاد ما به آنها رشته هوشبری است. این رشته زیر گروه پیراپزشکی می باشد و فارغ التحصیلان آن در کنار سایر کارکنان اتاق عمل به فعالیت مشغول می شوند.

هوشبری چیست؟

معرفی رشته هوشبری و بازار کار و درامد
معرفی جامع رشته هوشبری و بازار کار و درامد

رشته هوشبری یکی از شاخه های پیراپزشکی است. در رشته هوشبری دانشجو می آموزد که چطور با ابزار و تجهیزات بی هوشی زیر نظر پزشک متخصص کار کند  که شامل اقداماتی نظیر بیهوش کردن  بیمار با استفاده از دارو ها  که برای عمل جراحی نیاز به بیهوشی دارد و اندازه گیری گازهای خونی در خون افراد که تفسیر ABG نام دارد و تنظیم PH خون فردی که دچار اسیدوز یا آلکالوز شده است ( به عبارتی PH خون بیمار نرمال نیست) تجویز آرام بخش های مختلف و انجام بیهوشی های منطقه ای و بیدار کردن بیمار بعد از عمل در اتاق ریکاوری( اتاق بهبودی: اتاقی که بیماران را بعد از عمل جراحی تا به هوش آمدن و تثبیت وضعیت عمومی و علائم حیاتی در آنجا نگه می دارند)  و ثبت علائم حیاتی و تحویل بیمار به پرستار و پزشک مربوطه می باشد.

 ممکن است شما تصور کنید که رشته هوشبری همان رشته بی هوشی است ولی باید بدانید که این رشته کاملا با رشته بی هوشی متفاوت است.

وظایف فارغ التحصیلان هوشبری:

وظایف فارغ التحصیلان هوشبری
شرح وظایف فارغ التحصیلان رشته هوشبری

 

وظایف فارغ التحصیلان مقطع کاردانی و کارشناسی رشته هوشبری به شرح زیر است:

  • چک دستگاه های بیهوشی و تجهیزات قبل از شروع هر شیفت کاری و گزارش کامل آن به مسئول مربوطه
  • آماده کردن دستگاه ها و ضدعفونی کردن بعد از هر بار استفاده توسط بیمار
  • کمک به پزشک متخصص برای بیهوش کردن بیمار قبل از عمل جراحی
  • چک علائم حیاتی و ثبت آن و گزارش کامل به پزشک  در حین عمل جراحی
  • بررسی وضعیت بی هوشی و وضعیت های غیر نرمال به پزشک در حین عمل جراحی
  • ثبت مقدار و دوز و هرگونه اقدام انجام شده برای بیهوشی بیمار
  • کمک به بهوش آوردن بیمار بعد از عمل جراحی و چک کامل بیمار تا زمان تثبیت وضعیت بیمار
  • گزارش هر نوع مشکل بعد از عمل جراحی در ارتباط با داروی بیهوشی و عوارض آن
  • آشنایی کامل با دارو ها و تکنیک های بیهوش

مزایای رشته هوشبری:

رشته هوشبری مزیت های فراوانی دارد که در اینجا به ذکر چند نمونه آن می پردازیم. یکی از مزیت های رشته هوشبری این است که با همراهان بیمار ارتباطی ندارد و خشونتی که کادر درمان با آن دست و پنجه نرم می کنند گریبان گیر هوشبران نمی شود و این برای افرادی که صبر و حوصله کمی دارند می تواند مناسب باشد.

دومین مزیت رشته هوشبری تمیز بودن آن در مقایسه با سایر رشته های پیراپزشکی و پزشکی است که با خون و زخم های سنگین و جراحات شدید سروکار دارند. افراد هوشبر فقط با ماده بی هوشی و تزریق آن سروکار دارند و چنین صحنه هایی را نخواهند دید.

معایب رشته هوشبری:

یکی از معایبی که تقریبا تمام کارشناسان هوشبری با آن درگیر هستند، استرس و اضطراب بالای آن است و هوشبران این اضطراب را از قبل از بیهوشی هر بیمار تا تثبیت علایم حیاتی آن در اتاق ریکاوری و بعد از عمل با خود دارند .

بازار کار:

بازار کار رشته های پیراپزشکی هنوز در ایران اشباع نشده است و به دلیل تاسیس بیمارستان ها و مراکز جدید به این زودی ها اشباع نمی شود. همانطور که می دانید ایران با کادر درمان استانداردی که در جهان به ازای هر بیمار لازم است فاصله زیادی دارد و باید در سال های آینده استخدامی های زیادی داشته باشد.

هوشبران می توانند در هرجایی که نیاز به بیهوشی وجود دارد مشغول شوند که شامل درمانگاه ها و بیمارستان ها و کلینیک های خصوصی و دولتی و… می باشد. می توان گفت این رشته بازار کار خوبی دارد و هوشبران می توانند بعد از فارغ التحصیلی وارد محیط کاری شود.

حقوق رشته هوشبری:

در ایران حقوق هوشبران در مقایسه با کاری که می کنند و استرس و فشاری که تحمل می کنند بسیار کم است و معمولا بین ماهی 5-4 میلیون است.

کاردانی هوشبری:

کاردانی هوشبری دو سال است که دانشجویان باید 68 واحد درسی را پاس کنند . این دوره نیاز به شرکت در کنکور سراسری و آوردن نمره حد نصاب می باشد و بدون کنکور امکان تحصیل در این رشته و این مقطع وجود ندارد.

کارشناسی هوشبری:

دوره کارشناسی هوشبری 4 ساله است و دانشجویان 134 واحد درسی را برای این دوره می گذرانند . این دوره هم مثل دوره کاردانی جز رشته های با آزمون است .

طرح رشته هوشبری:

طرح رشته هوشبری 2 ساله است و دانش آموختگان هوشبری باید بعد از پایان تحصیل به طرح بروند و دو سال رح خود را بگذرانند. برای دانشجویانی که به سربازی نرفته اند، طرح می تواند سربازی محسوب شود . این طرح دوساله اجباری و غیر قابل خرید است

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید باشد. اگر سوالی داشتید برای ما کامنت بگذارید. حتما مشاوران ما پاسخگو خواهند بود.

نویسنده

نوشتهٔ پیشین
بهترین روش خواندن لغات انگلیسی چیست؟
نوشتهٔ بعدی
معرفی دانشگاه های دولتی پذیرنده رشته هوشبری

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× واتس آپ آزاده