چجوری دعا کنم که مستجاب بشه؟!

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
شکرگذاری
موثرترین راه اجابت دعا

لطفاً

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

دعا کردن هم مثل هر کار دیگری اصول و روش و فرمول خاص خودش رو داره که لازمه بلد باشیم و به کار ببریم. بریم مراحل دعا کردن رو مرور کنیم:

1. بسم الله گفتن:

پیامبر اکرم (ص): دعایی که با بسم الله الرحمن الرحیم آغاز شود رد نمی شود.

2. تمجید و حمد و ستایش خدا:

امام صادق (ع): پیش از درخواست چیزی از خدا، باید او را ستود. پس هرگاه خدا را خواندی ابتدا او را تمجید کن. راوی می گوید: عرض کردم چگونه تمجیدش کنم؟ حضرت فرمود: می گویی یا من هو اقرب من حبل الورید، یا من یحول بین المرء و قلبه، یا من هو بالمنظر الاعلی، یا من لیس کمثله شیء (ای کسی که از رگ گردن به من نزدیکتر است، ای کسی که میان انسان و قلبش حائل می شود، ای کسی که در بالاترین چشم انداز است، ای کسی که مانند ندارد.)

3. صلوات فرستادن بر پیامبر و خاندانش:

امام علی (ع): هرگاه از خدا درخواستی داری ابتدا بر پیامبر درود بفرست، سپس حاجت خود را بخواه؛ زیرا خدا بزرگوارتر از آنست که از دو حاجت درخواست شده، یکی را برآورد و دیگری را باز دارد.

4. نام بردن حاجت در دعا:
چگونه دعا کنیم تا مستجاب شود؟!
چگونه دعا کنیم تا مستجاب شود؟!

امام صادق (ع): راستی خدای تبارک و تعالی می داند که بنده هرگاه به درگاهش دعا کند چه می خواهد ولی او دوست دارد که حوائج به درگاه او شرح داده شود؛ پس چون به درگاه او دعا کردی حاجتت را نام ببر (کامل و با جزئیات درخواستت را به خدا بگو)

5. اصرار در دعا:

امام صادق (ع): خداوند بد دارد که بنده ها بر یکدیگر در انجام حاجت اصرار ورزند و اصرار را نسبت به خودش دوست دارد؛ دوست می دارد که از او درخواست و آنچه نزد اوست خواهش شود، باید در عین اصرار بر دعا، صلاح کار خود را به خداوند واگذار کرد؛ یعنی از طرفی در دعا اصرار کنیم چون خود خدا دستور داده است و از طرف دیگر برآورده شدن یا نشدن آن را به خداوند واگذار کنیم چون او صلاح بندگان را از هرکسی بهتر می داند و ما به صلاح کار خود آگاه نیستیم.

6. اعتراف به گناه:
موثرترین راه استجابت دعا
موثرترین راه استجابت دعا

امام صادق (ع): (در دعا) ابتدا باید خدا را ستود، سپس به گناه اعتراف نمود و آن گاه حاجت را خواست.

یکی از دلایل عدم استجابت دعا وفا نکردن به عهد نسبت به خداست (یکی بده صدتا بگیر)

شاید انسان خود را مانند ماشینی فرض کند که سازنده یا مالک آن باید همواره نیازهای آن را برآورد؛ مثل آب، روغن، سوخت ؛ و تصور کند چون آفریده خداوند است، خدا باید همواره او را کمک کند، بدون این که عهدی بر گردن او باشد ولی اینطو نیست؛ بلکه خداوند عهدهایی بر گردن بنده اش دارد که باید عملی شوند تا خداوند نیز پیمانش را وفا کند.

امام صادق (ع) در پاسخ عده ای که از علت عدم استجابت دعا پرسیده بودند، فرمود: به دلیل این که شما به عهدهای خود در پیشگاه خداوند وفا نمی کنید، در حالی که خدا می فرماید: «به عهد من وفا کنید تا من به عهد شما وفا کنم.» به خدا قسم اگر به عهد خدا وفا کنید، خدای متعال نیز به عهد شما وفا می کند.

نویسنده

نوشتهٔ پیشین
رشته روانشناسی را موشکافانه بشناسید!!
نوشتهٔ بعدی
واژه های مهم و پر تکرار زبان انگلیسی برای کنکور سراسری 1400

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× واتس آپ آزاده