توصیه های مهم در مهارت تست زنی عربی

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
آموزش, تست زنی
توصیه های مهم در مهارت تست زنی عربی

لطفاً

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ»

مهارت تست زنی به کنترل زمان و استرس در آزمون های واقعی اشاره داره و داوطلبان خواهان موفقیت و رتبه برتری ها نیاز به آموزش صحیح این کلید حل تست ها دارند به طوری که دانش آموزان حتی اگر سوالات را هم بلد باشند اما مهارت تست زنی نداشته باشند در زدن تست صحیح با مشکل جدی رو به رو خواهند بود.

در این قسمـت سـوالـات زیر در ذهن دانش آموز مطرح می شود که:

1- چند تا چندتا تست عربی حل کنم؟

2- آیا همان لحظه که تست را حل کردم، جوابش نگاه کنم؟

دو کار غلظ (نادرست) (اشتباه) در این زمینه دیده می شود:

اول اینکه برخی از دانش آموزان همین طور که مشغول حل تست ها هستند، یک دست شان مداد است و دست دیگرشان در جایِ پاسخ نامه هست.

یعنی یک تست حلّ می کنند و بسیار عجله دارند که جوابش را ببینند.

یعنی اصلاً به مخی شون فرصت نمی دهند که درباره اون سؤال بیشتر فکر کنند لذا فوراً زودی جواب را می بینند و این باعث می شه خودشون را گول بزنند و مثلاً بگویند آهان این تست رو بلد بودم، حواسم نبود

پرسش:

به عقیدۀشما هدف از حلّ تست های عربی چیه؟

جواب:

هدف از حلّ تست ها تشخیص دادن نقاط ضعف و اشکال های پیش بینی نشده و دام های طراح سؤال و کوشش و تلاش در راه برطرف کردن ضعف ها و نیفتادن در دام های طراح سؤال هست. پیشنهاد می کنم از غلط زدن تست نترسید بلکه از آن تجربه کسب کنید, درس بگیرید ,به معلوماتتان اضافه کنید, به یادگیری تان عمق ببخشید

این طوری می شه که:

گام به گام، قدم به قدم، تست به تست پیشرفت می کنید

توصیه می کنم که با توجّه، با دقّت، با تامّل بیشتر تست بزنید بدون عجله و استرس و اضطراب. بعضی از بچّه ها سی تا تست عربی را در یک جلسه حلّ می کنند و بعد از تمام شدن سی تا تست به دنبال جواب آن ها به پاسخ نامه مراجعه می کنند.

چند تا تست اوّل را با حوصله و دقّت و تمرکز مطالعه و بررسی می کنند ولی کم کم به تدریج که خسته شدند، بی توجهّ و یا کم توجّه بررسی می کنند لذا خیلی از نکته های مهم و حسّاس و سرنوشت ساز رو می بینند ولی عمقی نمی بینند یعنی راه حل را در ذهنشان نگه نمی دارند چون تمرکز کافی روی اون تست ها نمی کنند به عبارتی سرسری و بزن در رو کار می کنند

توصیه می شود بهتر است بچّه ها تست های عربی را به بسته های پنج تایی تقسیم بندی کنند وپنج تا تست اوّل را که حل کردید بعد فقط پاسخ کلیدی آن ها را در پاسخنامه نگاه کنید بعد دوباره به سوال ها مراجعه کنید و تست هایی را که اشتباه حل کرده اید خودتون سعی کنید دوباره حل کنید و خودتون بدون کمک ِ پاسخ نامۀتشریحی با فکر خودتون و معلومات قبلی خودتون جواب بدهید احتمال زیاد این هست که به جواب درست برسید و اگر هم به جواب درست نرسیدید وجدانتون آسوده هست که شما زحمت خودتان را کشیده و تلاش خودتان را کرده اید. بعد از اینکه به پاسخ نامۀ تشریحی مراجعه کنید ,دیگه محال هست که اشتباهتونُ تکرار کنید.

توصیه دیگر اینکه: فهمُ السّوال نصفُ الجواب یعنی چی؟

یعنی قبل از جواب دادن به تست حتماً توقّف کنید مکث کنید، دقّت کنید و یقین کنید که منظور طرّاح سوال را خوب و درست متوجه شده اید.

بعضی از بچه ها به قدری هول هستن و عجله دارن که زودتر جواب بدهند که فرصت فکر کردن درباره سوال را به مُخ ِشون نمی دهند. مسلّماً دانش آموزی برنده هست که تست رو با توجّه و با دقّت کافی جواب بده حتی اگر تست های کمتری حل کنه و از نظر تعداد و کمیّت کمتر از دانش آموزی تست زده باشه که تست زیادتر زده ولی بدون توجّه و دقّت کافی؛ لذا حتماً قبل از جواب دادن به سوال بایستید,نکته ها رو در ذهن خودتون متمرکز کنید و بعد جواب سوال رو بدین.

حتما دقّت کنید که صورت سوال از شما چی می خاد بسیاری از جواب های غلط نتیجه درست نفهمیدن سوال هست.

دلیل هاتون رو، علّت ردّ کردن و قبول کردن هاتون رو در مورد صحیح یا اشتباه بودن جواب خودتون با دقّت با توجّه، با حوصله و با تامّل برای خودتون بازگو کنید. این کار از چندبار جواب تشریحی رو مطالعه کردن، مفیدتر و با ارزش تر و بهتر و خوبتره. یعنی بعد از خواندن جواب تشریحی حتماً بحث کنید، بررسی کنید که چرا شما موضوعی رو که بلد بوده اید، مطلبی را که می دانستید چرا نتوانسته اید درست پاسخ دهید؟ چرا غلط حل کردید؟ گیر و گرفتاری تون چی بوده؟ نتیجه ای که گرفتین رو اشکالی که فهمیدین رو حتماً یادداشت کنید, این یاد داشت در جمع بندی هایّ بعدی, بسیار به درد بخور و راه گشا هست براتون. با این کار شما یه کار تستی خوب و مثمر ثمر انجام دادین.

در مرحله اول بسته پنج تایی در مرحله دوم بسته ده تایی. راستی یه نکته مهم: در تست های موضوعی نیازی به گرفتن زمان نیست. چرا؟ چون جنبه آموزشی داره فقط در تست های ترکیبی نیاز به گرفتن زمان هست.

نویسنده

نوشتهٔ پیشین
10 ضرب المثل برتر ملت های موفق مختلف جهان
نوشتهٔ بعدی
طلایی ترین راهکارهای افزایش کیفیت مطالعه را بشناسید!!

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× واتس آپ آزاده